Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Agenda i notícies

25/11/2022

Activitat micològica guiada per un micòleg naturalista per la finca pública amb la finalitat de donar a conèixer les diferents espècies de bolets, la seva naturalesa, comestibilitat, toxicitat, la seva importància biològica dins el medi, etc. L'activitat constarà d'una petita introducció teòrica- didàctica breu, sortida a camp, amb les seves respectives explicacions i interacció amb els participants i finalitzant amb una revisió dels bolets recol·lectats pel micòleg.

Dates: 3, 6 i 10 de desembre de 2022    Horari: De 10:00 a 13:30 h
Lloc i hora de trobada: A les 10:00 h a les cases de la finca Galatzó. Pensau que des del’aparcament de la finca fins a les cases hi ha 10 minuts caminant

Inscripcions (Places limitades):

3 de desembre  

6 de desembre

10 de desembre

Talls de carrers dies 12 i 13 de novembre en motiu de la Fira des Capdellà:

  • C/Esglèsia (MA-1032) entre les 6hs de dia 12 de novembre (dissabte) i les 20hs de dia 13 de novembre (diumenge), entre el carrer Major i carrer Ametllers

  • C/Major (Ma-1031 i Ma-1015) entre les 6hs i les 20hs de diumenge dia 13 de novembre, tancat entre el carrer Monges i confluència Ma-1031 i Ma-1012 sense afectar a aquestes carreteres

  • C/Galatzó, dissabte 12 de novembre de 15.00 a 19hs, entre carrer Ametllers i travessia de Can Sec

Vies alternatives per diumenge 13/11:

Entrada des de Calvià per Cas Cosí, Travessia de Son Rei, carrer Ametllers, carrer Galatzó.

Entrada des d'Andratx o Peguera: carrer Galatzó, carrer Ametllers i carrer de les Monges

02/11/2022

Consulta el programa de la fira de les feines de tardor des Capdellà 2022

15/09/2022

Sol·licita la teva plaça per les sortides amb la barca de bou la Balear a les reserves marines de les Malgrats i el Toro (tan sols es pot sol·licitar un torn i dia). 

Una vegada rebudes les sol·licituds, vos cridarem per confirmar si teniu plaça o si bé heu quedat en reserva*.

*A cada torn/sortida de la balear hi ha disponibles 8 places, però al formulari n'oferim unes quantes més, per tenir gent en reserva.  

Places esgotades

 

02/08/2022

🎆 Avís de renou i pirotècnia

Us informam que per motiu de les festes d'estiu hi haurà renous que poden afectar a les persones i animals. Protegeix-los!

📅 PALMANOVA, 12 d'agost, 22:30 hrs a 23:10 hrs. Plaça de la Font de l'Aigua (Palmanova)

📅 COSTA D'EN BLANES, 28 d'agost, 21:30 hrs a 22:10 hrs. Solar dels 10.000 mts (al costat de Marineland, Costa d'en Blanes)

20/07/2022

🎆 Avís de renou i pirotècnia

Us informam que per motiu de les festes d'estiu hi haurà renous que poden afectar a les persones i animals. Protegeix-los!

📅 23 de juliol a les 21h "Nit de foc" a Calvià vila

📅 31 de juliol a les 24h "Correfoc" a Peguera

📅 26 d'agost a les 22 h "Correfoc" a Son Ferrer

12/05/2022

Arranca la I Primavera del Medi Ambient de Calvià, amb tot un seguit d'activitats ambientals per commemorar els Dies Mundials dels mesos de maig i juny; Dia de les Aus Migratòries, Dia de la Diversitat Biològica, Dia del Medi Ambient i Dia de les Tortugues Marines. Consulta el programa aquí;

06/04/2022

La jornada tècnica sobre les plagues del garrover, prevista per avui a Can Verger, queda AJORNADA. Vos informarem de la nova data prevista. La resta d'actes de la Fira es mantenen. Disculpau les molèsties i bona XXII Fira de Calvià!

01/04/2022

Consulta el PROGRAMA DE LA FIRA D'OVÍ I CAPRÍ DE CALVIÀ 2022

29/03/2022

Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua s'ha organitzat, per a el pròxim dia 2 d'abril, de 10 a 12.30 h, una visita guiada per a conèixer la biodiversitat lligada a l'aigua, que serà a càrrec del Dr. Llorenç Gil i de Xavier Canyelles. Inscripcions a https://forms.gle/*VEnAqEFnxCT68ssM7

15/03/2022

Al BOIB núm 037 de 15.03.22 s'ha publicat les bases reguladores de la convocatoria de subvencions per a associacions i altres entitats sense ànim de lucre que desenvolupen programes de control i esterilització de colònies felines al terme municipal de Calvià, per 2022.

La present convocatòria de subvencions té per objecte la concessió, en règim de concurrència competitiva, d'ajudes econòmiques a les Associacions i Entitats sense ànim de lucre, constituïdes com a tals que tenguin entre els seus objectius les funcions de protecció i conservació dels animals en general, per al desenvolupament d'actuacions de control i atenció de colònies de moixos al carrer, consistent bàsicament en la captura, esterilització i retorn de moixos assilvestrats al terme municipal de Calvià.

Podran concórrer a aquesta convocatòria de subvencions totes les associacions i les entitats sense ànim de lucre que complint els requisits i finalitat d'aquesta convocatòria fomentin el control i l'atenció de colònies de moixos assilvestrats, i tenguin com a àmbit d'actuació el terme municipal de Calvià.

El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies naturals a comptar a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

09/03/2022

Els dies 9 i 10 d'abril arriba la XXII  Fira d'Oví i Caprí de Calvià amb un interessant i complet programa d'activitats, i tota la capacitat d'atracció que només una fira relacionada amb la nostra pagesia, la nostra cultura i les nostres tradicions, pot oferir.

Tot i la gran transformació que ha experimentat Calvià, un dels nostres objectius és valorar el nostre sector primari i continuar donant suport als calvianers que fan feina en el món rural.

Se podrà passar una bona estona passejant per la fira, fent compres, degustant la cuina local, observant la ramaderia i gaudint de les exhibicions relacionades amb la pagesia, com ara les dedicades a la feina dels cans pastors o a les tasques de tondre.

26/01/2022 

Avui, Dia Mundial de l'Educació Ambiental, ho commemoram amb la presentació de l'Estratègia d'Educació Ambiental i Sostenibilitat 2030.  Aquesta estratègia va encaminada a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el nostre municipi i a promoure una ciutadania calvianera sensibilitzada, corresponsable i participativa.

Visió 2030: Una ciutadania calvianera sensibilitzada, corresponsable i participativa, que viu en un municipi en el qual gaudeix del seu territori i de la seva biodiversitat, socialment responsable, mediambientalment sostenible, culturalment activa i saludable, que viu en pau i en harmonia amb el seu territori.

Missió 2030: Promoure una educació i cultura ambiental que permeti integrar una ciutadania ambientalment responsable que contribueixi al desenvolupament sostenible. Ajudar les persones a desenvolupar les actituds, competències, perspectives i coneixement sobre el territori del municipi de Calvià, mitjançant el foment de la sostenibilitat i la resiliència, per prendre decisions ben fonamentades, que provoquin canvis positius per al seu propi benestar i el de les altres persones, de manera que puguin gaudir plenament i cuidar el territori de Calvià i la seva biodiversitat.

17/01/2022

MICAT (Eina de Cálcul d'Impactes Multiples)

Des del departament del Medi Ambient, treballam dia a dia amb l'objectiu de donar a conèixer als veïnats del nostre municipi les diferents activitats que es realitzen en el departament. Volem proporcionar informació actualitzada de cadascun dels aspectes d’origen ambiental i dels seus compromisos de qualitat, garantint una gestió i coordinació adequada de les demandes dels calvianers i agilitar la capacitat de resposta de l'administració municipal als seus problemes. L'Ajuntament de Calvià es va adherir al pacte de les Batlies el passat 28 de febrer de 2019 assumint el compromís per a l'aprovació i execució d'un Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES), disposant de dos anys des de la data de l'adhesió, per tal de redactar i aprovar el seu nou pla d'acció. Al plenari del p26 de novembre de 2020, l'ajuntament de Calvià va aprovar per majoria el nou PACES 2020-2030.

Dins aquesta línia d'actuacions per fer front al canvi climàtic, el Servei de Medi Ambient i Transició Ecològica va proposar la participació de Calvià al projecte MICAT. L'Eina de Càlcul d'Impactes Múltiples (Multiple Impacts Calculation Tool MICAT) és un projecte de Recerca i Innovació que té com a objectiu desenvolupar un enfocament integral i una eina, en línia i de fàcil ús, per a estimar els impactes múltiples o els beneficis múltiples de les mesures d'eficiència energètica en tres nivells de governança: UE, nacional i local/regional. El projecte MICAT pretén desenvolupar una eina amb les parts interessades de cada nivell per a ajudar a destacar els impactes més amplis de les mesures d'eficiència energètica en les seves respectives estratègies. Més informació aquí.