Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Patrimoni

El departament de Patrimoni de l'Ajuntament de Calvià té com a missió la protecció, conservació, posada en valor i sociabilització d'aquells conjunts o zones que, per les seves característiques, valors històrics, estètics o naturals, són d'especial interès per al conjunt de la societat. De manera paral·lela a aquest objectiu, es treballa per generar noves ofertes turístiques sostenibles en relació al Patrimoni Cultural i Natural, per tal d'allargar la temporada, diversificar l'oferta i enfortir la proposta turística del municipi.

El marc d'actuació del departament de Patrimoni és fruit d'un constant procés de reflexió entre els plantejaments teòrics i la praxi continuada. En primer lloc, partim de la idea que la cultura material, i especialment el Patrimoni Històric i Natural, és un element actiu en la configuració de la societat, ja que està associat a intangibles i a idees molt significades. Entre elles, podem destacar les que es relacionen amb identitats, amb referències històriques o amb percepcions estètiques i sensorials. En segon lloc, concebem el Patrimoni Cultural i Natural com un fenomen dinàmic en constant construcció. I, en tercer lloc, intervenim sobre el patrimoni des d'una estratègia transversal, on el concepte de paisatge, com a element aglutinador del que és natural, l'humà i el percebut, es converteix en el protagonista.

Serveis que gestionam

  • Catàleg de Béns Culturals (en col·laboració amb el departament d'Urbanisme i Planejament) Al llarg d'aquestes últimes dècades, la protecció dels conjunts patrimonials dins de la normativa municipal s'ha anat estructurant a través dels catàlegs de protecció d'elements patrimonials historicoartístics. Aquests s'han integrat dins de la planificació urbanística municipal a través dels plans generals d'ordenació urbana i han permès desenvolupar una estratègia, raonablement eficaç, per protegir i posar en valor aquells béns immobles que, pel seu interès històric, estètic i simbòlic, es s'han convertit en un referent dins el municipi. Actualment, es troba en vigor el Catàleg de Béns Culturals del Municipi de Calvià.
  • Parc arqueològic Puig de sa Morisca El Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca (Santa Ponça) és un projecte que ve desenvolupant-se des de l'Ajuntament de Calvià en col·laboració amb la UIB des de 1997. Es tracta d'un espai de més de 45 ha, que inclou una de les concentracions més importants de jaciments arqueològics de Mallorca, molts d'ells de titularitat pública. Així mateix, compta amb instal·lacions museístiques i un ric patrimoni natural, etnogràfic i paisatgístic.
  • Assessorament i redacció d'informes d'afectació urbanística.
  • Gestió integral del patrimoni municipal (Protecció, conservació, investigació posada en valor i difusió).
  • Promoció turística del Patrimoni municipal.

Contacte

Manuel Calvo Trias(mcalvo@calvia.com)
María Calderón Díaz(mcalderon@calvia.com)
Emmanuelle Gloaguen Murias(egloaguen@calvia.com)
patrimonio@calvia.com
www.pluscalvia.com
Telèfon: 971 13 92 18
Pavelló Parc arqueològic Puig de sa Morisca
C / Puig de sa Morisca S / N (Santa Ponça)