Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ordre de tancament de locals a Punta Balena

Dijous, 17 d'agost de 2017

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ ORDENA LA CLAUSURA DE SIS LOCALS DE PUNTA BALLENA QUE ES DEDICAVEN A L'EXPLOTACIÓ DE DONES QUE EXERCIEN LA PROSTITUCIÓ SOTA L'EMPARA DE LLICÈNCIES DE BAR O CAFÈ CONCERT

S'inicia, a més, un procés de rescissió de les llicències municipals d'obertura i funcionament de les activitats que tenien atorgades

L'Ajuntament de Calvià ha ordenat la clausura de sis establiments situats a Punta Balena, que excedien els límits de la seva llicència d'activitat, ja que es dedicaven principalment a l'explotació de dones que exercien la prostitució sota l'empara de llicències de bar o cafè concert. Els noms comercials dels establiments que es dedicaven a n'aquesta activitat clandestina són el Bar Touch, el Bar Kandi, l'Apple Pub, el Red Room, el Opps Party, i el Jaggers.
L'ordre de clausura es produeix després de desestimar les al·legacions presentades pels locals afectats, de manera que han de paralitzar l'activitat i tancar els establiments. L'acord de paralització i clausura és immediatament executiu pel que si no es compleix es procedirà a la seva execució forçosa, precintant les instal·lacions.
De forma paral·lela, s'inicia un procediment de rescissió de les respectives llicències municipals d'obertura i funcionament de les activitats de bars i cafès concert que els van ser atorgades en el seu moment.
L'Ajuntament de Calvià havien rebut queixes de diversos veïnats de la zona i interposat denúncies per renous nocturns i captació de clients de prostitució a les zones comunes de l'edifici. És a dir, per viure en una situació d'inseguretat generalitzada que es veia agreujada per la presència de menors que viuen i transiten en aquesta zona.
La Policia Local de Calvià va iniciar les investigacions i va constatar que alguns d'aquests locals, que principalment s'haurien de dedicar a l'activitat de bar o cafè concert, havien estat reformats en el seu interior, dedicant diverses zones a habitacions amb llits i infraestructures que evidenciaven la realització de una activitat que no té res a veure amb el títol habilitant del local i més amb activitats possiblement destinades a l'explotació sexual de dones. Així també, els agents van entrevistar a diversos clients que van declarar que pagaven per tenir sexe amb les dones prostituïdes i van confirmar les sospites que els establiments funcionaven com a prostíbuls.
L'Ajuntament de Calvià està adoptant -i seguirà adoptant- mesures per avançar cap a un canvi de model en aquesta zona del municipi, que erradiqui el turisme d'excessos tan perjudicial per a la destinació i tan molest per als veïns i veïnes de la zona.