Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Participaciķ

 Les tendències demogràfiques actuals apunten a un ràpid procés d'envelliment. Al municipi de Calvià també s'observa un envelliment progressiu de la seva població i actualment la població més gran suposa un 14%, sent 8.218 les persones majors de 64 anys que resideixen al municipi.

Aquests canvis demogràfics representen un repte i una oportunitat per al canvi de la manera d'entendre la vellesa, etapa de la vida formada per un col·lectiu de persones no tan sols cada vegada més longeu i nombrós, sinó també més actiu i crític.

Per desenvolupar aquest nou model de participació i fomentar una imatge de la vellesa lliure d'estereotips, el grup de treball de promoció d'oportunitats de participació de l'Observatori de Persones Majors de Mallorca, del qual l'Ajuntament de Calvià forma part, va proposar la creació de fòrums de participació perquè les persones grans puguin expressar la seva veu i debatre les seves principals necessitats.

Al municipi ja s'han dut a terme tres grups de debat: el primer a Son Ferrer, on van participar 20 persones majors; el segon a Portals, Costa d'en Blanes i Bendinat on van participar 15 persones majors, i el tercer a Santa Ponça on van participar 15 persones. La metodologia utilitzada part del Protocol de Vancouver desenvolupat en el marc del projecte "Ciutats amigables amb la Gent Gran" promogut per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Els temes que s'aborden en les diferents trobades són respecte i inclusió social, transport, espais a l'aire lliure i edificis, habitatge, comunicació i informació, participació social, participació ciutadana, serveis socials i salut.

Aquest projecte contribuirà a establir noves propostes d'actuació en el marc d'un procés de millora contínua del municipi, amb l'objectiu d'atendre les necessitats i demandes de la població major resident a Calvià.

A continuació es pot visualitzar en els següents links una mostra de la tasca feta:

Donar veu a les persones majors de Portals Nous, Costa d'en Blanes i Bendinat.

Donar veu a les persones majors de Calvià

Donar veu a les persones majors de Son Ferrer