Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Pla Estratčgic Envelliment

Pla Estratègic d'Envelliment i Canvi Demogràfic

El cTrobada participativa de persones majors maig 2022anvi demogràfic és una realitat global. També Calvià està en procés de canvi, d'envelliment. El 1998 la població major de 65 anys a Calvià representava el 7,75% mentre que el 2022 representa el 16,5%, més del doble.

A escala local, Calvià ja es prepara per donar resposta a aquest important repte. El d'assumir que la població és cada vegada més gran i, amb això, que les necessitats de la població van canviant. Per això, l'Ajuntament de Calvià ha preparat una eina estratègica participada per persones majors de Calvià: el Pla Estratègic d'Envelliment i Canvi Demogràfic de Calvià 2022 – 2025.

El Pla, aprovat inicialment en el ple municipal de novembre de 2022, compta amb tres eixos i 66 accions a executar fins a l'any 2025. Un primer eix per reivindicar el dret a envellir a Calvià i l'ús de l'entorn físic; un segon eix sobre envelliment actiu, centrat en la participació comunitària i la inclusió social de les persones majors i, el tercer i últim, de revisió dels serveis públics municipals per oferir suport i atenció integral en aquesta etapa de la vida.

Així, Calvià es proposa, entre altres coses, aconseguir el reconeixement de l'Organització Mundial de la Salut de municipi amigable amb les persones majors, continuar amb les millores en accessibilitat i impulsar camins i parcs saludables. A més està previst donar un impuls extra a les polítiques d'envelliment actiu: enfortint la participació, les activitats intergeneracionals o el voluntariat entre les persones majors.