Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Actuacions de la Policia contra taxis pirata

Divendres, 11 d'agost de 2017

MULTEN AMB 18.003 EUROS A TRES TAXIS PIRATA I IMMOBILITZEN ELS SEUS VEHICLES

La Policia Local de Calvià ha localitzat i sancionat amb 18.003 euros a tres taxis pirata i ha immobilitzat els vehicles amb què s'oferia un servei il·legal de passatgers mentre circulaven pel terme municipal. La Divisió de Trànsit de la Policia Local de Calvià ha realitzat durant el mes de juliol una tasca d'investigació específica per poder interceptar els taxis pirata mentre estaven cometent la infracció, ja que es tracta d'una il·legalitat molt difícil de detectar i de provar. El transport públic discrecional de viatgers sense l'autorització preceptiva suposa una multa de 6.001 euros per a cada conductor, ja que es considera una infracció de caràcter molt greu segons l'article 94.1 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears.
La Divisió de Trànsit de la Policia Local de Calvià, a més de la vigilància i control del transport públic discrecional de viatgers sense autorització, ha realitzat 103 dispositius estàtics de control, ha inspeccionat 4.772 vehicles i interposat 263 denúncies per infraccions en matèria de seguretat viària des que el servei es va posar en funcionament a principis de 2016. Aquesta divisió específica de Trànsit compta amb 15 agents que treballen en coordinació amb la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, amb qui s'ha fet 8 controls de manera conjunta.
Els agents de la Divisió de Trànsit de la Policia Local de Calvià estan formats en matèria de transport, específicament en mercaderies perilloses, alcoholèmia i drogues, investigació en sinistres vials, i comandament i direcció d'unitats de trànsit. Aquestes formacions han estat impartides per la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat i per l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil de Mèrida.