Amb l'objectiu de millorar el benestar de la infància impulsant polítiques municipals eficaces que garanteixin el desenvolupament integral dels nIns, les nInes i els adolescents del municipi, el dimarts, 30 de maig de 2017, es va constituir la Mesa local d'Infància després de l'aprovació de la seva creació, per unanimitat, en la sessió plenària del mes d'abril de 2017.
Es tracta d'un mecanisme de coordinació interna constituïda com un òrgan de treball interdisciplinari i un instrument de coordinació entre polítics i professionals de diferents serveis a favor dels drets de la infància (de 0 a 18 anys). L'objectiu principal és millorar els programes de participació, prevenció, promoció, detecció i protecció de la infància i adolescència del municipi.
Aquest òrgan es troba integrat per tots els grups polítics de l'entitat local i per dotze departaments municipals sota la presidència de la Tinent de batle de Cohesió Social i igualtat, Nati Francès Gárate.
En la seva primera etapa, l'òrgan es va centrar en l'el·laboració de la documentació exigida por UNICEF- Comitè Espanyol per la obtenció del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància: la memòria, l'informe diagnòstic i el Pla d'Infància i Adolescència. Una vegada finalitzada tota la documentació solicitada per a obtenir el reconeixement com a CAI, la MIA tendrà les següents funcions:
Implantar des de cada un dels serveis de l'Ajuntament la posta en marxa del Pla Local de Infància y Adolescència.
Realitzar el seguiment i l'avaluació de les diferents accions que es realitzen segons el Pla Local de Infància y Adolescència.
Millorar de forma coordinada totes aquelles accions que necessiten ser modificades per obtenir els objectius perseguits.
Detectar las noves necessitats a nivell individual o grupal que van sorgint.
Establir noves accions i iniciatives per donar resposta a les necessitats emergents.
Garantitzar la renovació del Segell Ciutat Amiga de la Infancia. A mitja termini del Pla el municipi haurà de presentar a UNICEF Comité Espanyol un Informe intermig on es reflexin els avanços aconseguits. Per altre banda, als 4 anys després de la obtenció del Segell de Reconeixement CAI, la mesa se encarregarà d'el·laborar la documentació necessària per a la renovació del reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància.
Enllaç del II Pla Local d’Infància i Adolescència 2022-2025 i del diagnòstic de la situació d'infància i adolescència: