Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Història de la Policia Local de Calvià

Al llarg del temps la Policia Local de Calvià ha anat creixent i evolucionant, tant en funcions i responsabilitat com en recursos i agents. Hem crescut en paral·lel al nostre municipi: entre 1930 i 1960 només hi havia un policia per a tot Calvià, que realitzava les funcions de pregoner, repartidor de notificacions i agent de l’ordre. 

El 1964 es funda com a tal el cos de Policia Local de Calvià amb deu agents i un oficial al càrrec. En aquell moment vàrem comprar el nostre primer Jeep i dues motos, i les nostres funcions varen continuar essent moltes i diverses: bombers, conducció d’ambulàncies, etc.

El 1972 la plantilla s’amplia amb deu agents més i arriben més vehicles: dos R-4, un Land Rover, un cotxe per a l’alcalde i dues motos més. Amb l’ampliació de la plantilla i els nou mitjans tècnics podem donar millor cobertura a les nostres veïnes i veïns, incloses les de bombers i ambulàncies, que encara oferim.  

Entre 1978 i 1980 arriben els primers agents locals de temporada per cobrir l’estiu i augmentem de nou el nostre parc de vehicles amb una grua i sis escúters, buscant tant l’eficàcia com la proximitat amb els veïns i els turistes. En aquest moment varen arribar a Calvià els primers bombers i conductors d’ambulància amb funcions específiques, de manera que a la Policia Local ens vàrem poder dedicar a funcions específiques de seguretat. 

A partir de 1981, amb els canvis de legislació específica de la policia i el gran creixement que experimentava Calvià, els nostre cos va viure canvis profunds alhora que vàrem continuar ampliant-ne la plantilla. Tots els nostres nous agents es formen des d’aquell moment a l’Escola de Policia Local de Balears. També canvia el quadre de comandaments, que es composa a base de promocions internes: s’hi arriba “des de baix”, des de l’experiència i el coneixement del nostre municipi. 

Avui dia, la Policia Local de Calvià compta amb una plantilla de 166 policies entre agents i comandaments més 27 policies de temporada/turístics en època estival. El 2003 ens vàrem traslladar a la nova seu, moderna i adaptada a les necessitats dels nostres veïns i visitants, amb una moderna central de recepció de trucades, un parc mòbil de més de 50 vehicles i una moderna xarxa de comunicacions.  

 Policia Local a l'antic Ajuntament

Sens dubte, s’ha avançat des que “en Cadafet”, únic policia del municipi, prestava el seu servei fa ja molts anys.

Foto de grup de la Policia Local de Calvià. Antic edifici de l'Ajuntament. Plaça de l'Església de Calvià vila, 1973.