Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Programa Vacances en Pau

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) organitza i gestiona el Programa Vacances en Pau des de l'any 1987. Des d’aquest any i fins a l’actualitat l’associació ha facilitat la vinguda d’un grup de nins i nines dels campaments de refugiats sahrauís per la millora de la seva salut. El projecte permet que els infants de Tindouf (Algèria) tenguin una família d'acollida durant dos mesos, passant per una revisió mèdica per diagnosticar i tractar aspectes sanitaris amb l'objectiu d'evitar el desenvolupament de malalties greus. I a la vegada és una oportunitat per conèixer i compartir cultures, enriquint tant la família d'acollida i  com als nins i nines sahrauís.

Al llarg dels anys el projecte ha evolucionat i ha pogut acollir un major nombre d'infants. Actualment Vacances en Pau es pot dur a terme gràcies a les institucions públiques, entitats socials, famílies i persones voluntàries que, amb la seva col·laboració, han fet possible que l’AAPSIB organitzi l'estada de nins i nines sahrauís a les Illes.

Des de el seu inici l'Ajuntament de Calvià col·labora amb l'Associació d'Amics dels Poble Sahrauí en el projecte, encarregant-se de la difusió i sensibilització a través de reunions, cartells i mitjans de comunicació. A més, s'ha encarregat de les entrevistes amb les famílies per determinar la idoneïtat. A més a més, l'Ajuntament col·labora amb la tasca solidària de les famílies d'acollida, facilitant la conciliació de la vida laboral, familiar i personal oferint gratuïtat en les aules d'estiu i als campus esportius a nins i nines que estiguin amb famílies residents del municipi. En la mateixa línia, si la família d'acollida ho necessita també s'ofereix gratuïtat en el servei de ludoteca i en el servei de menjador.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte:

Departament de Desenvolupament Social, Infància i Gent Gran
Carrer de Julià Bujosa Sans Batle, 1, 07184 (Calvià vila)
971 139 178 

Associació d'Amics del Poble Sahrauí
Carrer de Guillem Galmés, 2, entresòl, 07004 (Palma)
saharaillesbalears.org
971 728 839