Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Comencen les visites escolars a Sa Morisca

Dimecres, 10 de gener de 2024

COMENCEN LES VISITES ESCOLARS AL PUIG DE SA MORISCA PER CONÈIXER LA PREHISTÒRIA DE CALVIÀ

L'oferta didàctica té un atractiu creixent en totes les etapes, des d'infantil a batxiller i formació professional.

Dilluns que ve 15 de gener marca el començament de les visites escolars a Sa Morisca, una iniciativa educativa que cerca enriquir l'experiència acadèmica de més de 4.000 alumnes, aproximadament el 65% procedents de centres educatius de Calvià. Aquest programa educatiu es durà a terme del 15 de gener al 15 de juny per a l'alumnat de 35 centres escolars de Mallorca d'infantil a batxiller i FP, i estarà enfocat en l'exploració del Parc arqueològic del Puig de Sa Morisca.

Els estudiants tendran l'oportunitat de capficar-se en el fascinant món arqueològic de Sa Morisca, tot descobrint-ne els secrets i comprenent la importància històrica d'aquest indret mitjançant vivències lúdiques. Al llarg del programa, es duran a terme una àmplia diversitat d'activitats didàctiques dissenyades per fomentar la comprensió de la prehistòria de Calvià, la majoria al Parc i d'altres directament als centres escolars. Aquestes activitats es presenten de manera engrescadora i provocadora, el que permet als estudiants aprendre d'una manera interactiva. A més a més, no només s'estudiarà la història de les societats humanes sinó també aspectes vinculats al mètode científic multidisciplinar amb l'estudi del cos humà, animals, vegetals, minerals, etc. De fet, ensenyar a fer recerca de manera científica n'és el punt de partida.

El principal objectiu és que les visites escolars a Sa Morisca inspirin les generacions futures a apreciar i preservar el patrimoni prehistòric a través d'una experiència educativa enriquidora i memorable per a tots els participants. Per a això s'emprarà la recreació històrica, la teatralització i l'arqueologia experimental com a eines bàsiques. L'oferta de tallers inclou, entre d'altres, una proposta de foners baleàrics o la construcció d'una naveta gegant.

L'equip humà està format per tres educadors especialistes en didàctica de la prehistòria i l'arqueologia, a més a més del coordinador de programes públics del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca. No obstant això, l'indret és també on es duu a terme recerca científica amb el Grup de Recerca ArqueoUIB. Així doncs, hi ha devers 25 persones darrere de l'oferta didàctica que tracta de crear i executar activitats divulgatives lúdiques i immersives correctament fonamentades en les recerques arqueològiques més recents.

El Parc arqueològic del Puig de sa Morisca, posat en marxa per l'Ajuntament de Calvià en col·laboració amb la UIB des de 1997, abasta més de 45 hectàrees i conté una concentració destacada de jaciments arqueològics. El parc atrau devers 70.000 visitants a l'any i ofereix un patrimoni natural, etnogràfic i paisatgístic significatiu. El museu comptarà amb una exposició permanent que explorarà com els contactes entre comunitats diferents han influït en l'evolució humana al llarg del temps.

En el Puig de Sa Morisca hi ha restes que abasten des de l'Edat de Bronze, probablement a partir de 1800 aC, fins a l'època almohade. Els jaciments es caracteritzen per la seva història rica i la seva configuració complexa, el que ho converteix en un testimoni del passat valuós.

Aquest projecte educatiu és possible gràcies a l'interès dels centres escolars, a l'equip educatiu del Parc arqueològic del Puig de Sa Morisca, i al suport continu de l'Ajuntament de Calvià. Totes les activitats són de franc, ja que el finançament és a càrrec del consistori calvianer. Per a informació addicional, podeu tocar al telèfon 971 13 92 18, enviar un correu electrònic a morisca@calvia.com o visitar @parcsamorisca

Oferta didàctica