Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Cessiķ a l'IBAVI d'un solar a Peguera per HPO

Dimecres, 29 de novembre de 2023

L'Ajuntament de Calvià cedirà a l'IBAVI un solar a Peguera per la construcció de HPO

S'aprovarà al Ple d'aquest dijous i ampliarà l'oferta de HPO per a residents al municipi

L'Ajuntament de Calvià cedirà a l'IBAVI un solar de Peguera per la construcció de HPO. Així s'acordarà al Ple ordinari corresponent al mes de novembre d'aquest dijous. El solar -lloc al carrer Bonavida 2- està valorat segons cadastre en 898.000 euros, compta amb una superfície de 5.850 metres quadrats i està qualificat urbanísticament per al seu ús en la construcció d'habitatge plurifamiliar de protecció pública. El solar compta amb tots els serveis i subministraments necessaris, no resulta pendent el desenvolupament dactuacions urbanístiques i es troba lliure de tota càrrega i gravamen.

L'acord es basa en el compromís de l'IBAVI de destinar l'espai per a la construcció de HPO. Això es remunta al maig del 2022 quan es va signar el primer protocol entre el Consistori i el Govern de les Illes Balears. Durant l'any següent, aquest protocol va quedar paralitzat i és ara quan l'Ajuntament i l'IBAVI l'han reprès per formalitzar l'acord que fa efectiva la cessió i la construcció posterior dels habitatges.

S'ha acordat que una vegada construïts els HPO, Ajuntament i IBAVI consensuaran les bases del procediment d'adjudicació que hauran d'incloure com a contingent de caràcter preferent les persones empadronades a Calvià que acreditin la residència continuada i efectiva al municipi pel temps que es determini.