Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

100 dies de govern: primer balanį de gestiķ

Dimecres, 27 de setembre de 2023

100 dies de govern: primer balanç de gestió

El govern municipal que formen PP i Vox a l'Ajuntament de Calvià arriba aquesta setmana els 100 primers dies de gestió. Transcorreguts una mica més de tres mesos d'ençà que el batle, Juan Antonio Amengual, recollís el bastó de comandament, aquestes són algunes de les accions i assoliments aconseguits fins ara:

1. MÉS SEGURETAT: la implantació de l'agent de policia de paisà ha contribuït de manera decisiva a augmentar la seguretat, especialment a les zones més turístiques del municipi, tal com admeten els comerciants i veïnats.

2. TURISME DE QUALITAT: el sector hoteler coincideix en assenyalar els nivells bons d'ocupació i preu mitjà assolits en una temporada que tanca, per primera vegada, sense cap turista finat per precipitació des de balcons d'hotels i apartaments.

3. PLATGES 365: l'Ajuntament fa feina a hores d'ara per ampliar de forma imminent els serveis de platja, de manera que els nostres arenals puguin rebre durant el nombre de mesos més gran possible de mesos a residents i turistes amb les comoditats pròpies de l'època estiuenca.

4. PROJECTES URBANS: s'han reactivat i millorat en els casos necessaris els tres projectes de modernització del Bulevard de Peguera, la primera línia de Magaluf, i l'avinguda Rei Jaume I de Santa Ponça. En total, a prop de 15 milions d'euros d'inversió. També s'hi han afegit 1,7 milions per a la millora de la Finca de Galatzó.

5. HABITATGE: l'equip de govern ha reestructurat les 99 HPO aixecades a Santa Ponça per prioritzar el lloguer amb opció de compra, com a model ideal per a les famílies amb pocs recursos.

6. MANTENIMENT: reparació, després d'un parell d'anys, dels aparells d'aire condicionat ubicats a dependències municipals com l'IFOC o el gimnàs de Galatzó, dins d'un ambiciós pla ja iniciat de millora del manteniment en el conjunt d'instal·lacions públiques.

7. FESTES POPULARS: èxit de totes les festes patronals i de veïnats en els diversos nuclis de població, culminat amb una de les festes del Desembarcament més participatives de la història.

8. EDUCACIÓ DE FRANC: l'Ajuntament estén el suport a les famílies del municipi amb la gratuïtat de vuit hores diàries a les escoletes municipals durant els dotze mesos de l'any i per a totes les etapes de 0 a 3 anys.

9. LLIBERTAT LINGÜÍSTICA: el reglament municipal es readapta a la realitat d'avui en el nostre municipi per a -sempre en compliment de la Llei vigent- facilitar l'ús de les dues llengües oficials de les Illes de manera lliure.

10. ADMINISTRACIÓ: els 100 primers dies han servit també per millorar l'engranatge de l'administració municipal gràcies a la proactivitat i les sinergies de feina creades entre el personal de l'Ajuntament i els càrrecs eventuals, la qual cosa repercutirà en un servei més bo per a la ciutadania de Calvià.