Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Infoparticipa qualifica Calvià amb un excel·lent

Dimecres, 24 de maig de 2023

CALVIÀ REP UN EXCEL·LENT EN TRANSPARÈNCIA

Només tres municipis de les Illes han puntuat per sobre del 90%

Calvià ha rebut un Excel·lent en l'índex de transparència que avalua Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Amb una puntuació del 94,3%, Calvià és un dels tres municipis de les Illes Balears que han estat valorats per sobre del 90%: Calvià 94,23%, Santa Eulària del Riu 94,23% i Inca 92,31%.
Infoparticipa analitza la transparència dels municipis a través dels portals web valorant 5 eixos i 52 ítems. En el cas de Calvià, s'ha valorat de forma excel·lent pel alt grau de compliment de la llei que obliga a les administracions a publicar en els seus webs tota la informació d'interès per a la ciutadania. En el cas de les Illes Balears, només el 15% dels municipis ha aprovat i d'aquests només tres han rebut la qualificació d'excel·lent, entre ells Calvià.
Amb aquests indicadors, Santa Eulària i Inca rebran el segell Infoparticipa, no així Calvià que, malgrat haver assolit la màxima puntuació com Santa Eulària, per obtenir el segell necessita un 95% ja que és un municipi de més de 50.000 habitants.
L'Ajuntament de Calvià manté el seu compromís amb la Transparència i això s'ha traduït en la millora de l'evolució dels indicadors, passant d'un 31,71% el maig de 2015 a un 94,23% al maig de 2023.