Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Cap a un municipi universalment accessible

Dijous, 17 de desembre 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ TREBALLA PER MILLORAR L'ACCESSIBILITAT DELS ESPAIS DE L'ADMINISTRACIÓ MUNICIPAL MÉS ENLLÀ DEL CONCEPTE TRADICIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE BARRERES ARQUITECTÒNIQUES

L'objectiu és avançar cap a uns espais intel·lectual, mental, sensorial i cognitivament més accessibles

L'Ajuntament de Calvià està duent a terme una iniciativa pionera a les Illes Balears per adaptar els edificis i serveis públics municipals a la Llei 8/2017, d'accessibilitat universal de les Illes Balears, per afavorir que totes les persones de Calvià, tinguin les capacitats que tinguin, puguin relacionar-se amb l'administració i amb el seu entorn de la forma més autònoma possible.
Segons explica la tinenta de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francés, Calvià, a través de la Mesa d'Accessibilitat del municipi, está avançant en l'elaboració del nou Pla d'Accessibilitat Universal de Calvià, un Pla que va més enllà del concepte tradicional que es té de l'accessibilitat ja que aquest es limitava a eliminar barreres arquitectòniques. Per aquest motiu es fa una especial incidència en allò que també contempla la Llei que és avançar, a més, cap a un municipi intel·lectual, mental, sensorial i cognitivament més accessible.

En aquests moments, se està realitzant un diagnòstic de les mancances que té el municipi de Calvià en aquests aspectes. El treball de camp el duen a terme un equip de nou persones format per professionals de l'àmbit de l'accessibilitat i per persones amb diferents discapacitats de la Fundació Mater Misericordiae, Ayuda en Acción i Coordinadora, formades en accessibilitat universal. La coordinació de l'estudi i l'elaboració del posterior Pla d'Accessibilitat Universal es fa de forma conjunta per part de l'Ajuntament de Calvià i per ACCEDES, que va ser l'empresa que va guanyar el concurs per fer l'estudi.
La metodologia escollida ha estat la d'analitzar diferents llocs de referència i representatius que utilitza la ciutadania de Calvia en el seu dia a dia, per a què, un cop obtingudes les conclusions i les propostes necessàries per fer-los universalment accessibles, siguin fàcilment exportables a la resta d'edificis i espais municipals, tant interiors com exteriors. Les instal·lacions i espais que s'estan auditant són l'edifici de l'Ajuntament i el Centre Municipal de Serveis Socials de Santa Ponça, com a edificis de caire adminsitratiu; el Casal de Peguera i el Puig de Sa Morisca, com a referents d'espais culturals; el parc infantil del poliesportiu de Santa Ponça, com a espai infantil; la pista d'atletisme de Magaluf, el poliesportiu de Magaluf i la piscina coberta de Santa Ponça, com a referències esportives; el CREC de Son Ferrer i el Centre d'Estudis Universitaris de Calvià, com a instal·lacions d'àmbit educatiu, i la platja de Son Maties com a espai de caire turístic.
Un cop finalitzada la primera fase de l'estudi, els resultats quedaran reflectits a l'informe que es treballarà a la Mesa d'Accessibilitat de Calvià per a l'elaboració del Pla, que s'haurà d'aprovar posteriorment al Ple.