Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Vuit nous parcs biosaludables i de calistčnia

Dimarts, 26 de març de 2024

Calvià reforça el pla d'esport en espais públics amb 8 nous parcs biosaludables i de calistènia

El consistori ha fet l'anunci durant la inauguració del parc biosaludable de Punta Nadala a Palmanova

Audio  Video

Calvià compta amb una nova instal·lació pública on unir esport i vida sana. Aquest dimarts s'ha inaugurat el parc biosaludable de Palmanova, a la plaça de Punta Nadala. Compta amb dues zones diferenciades: una enfocada a la gent gran amb cinc elements biosaludables que permeten treballar diferents grups musculars. Són màquines guiades, per la qual cosa faciliten la direcció del moviment per a una correcta execució; i la segona, una zona de 'street workout' o estació d'entrenament, per fer treballs d'enfortiment muscular i estiraments i realitzar diferents exercicis, a banda de dos elements més de treball per a l'equilibri, la coordinació i la força.

L'objectiu de la nova instal·lació passa per crear un espai multigeneracional que convidi persones de totes les edats a gaudir-ne, afavorint la trobada i la interacció social per a la millora del benestar físic i emocional a la zona de Palmanova.

El tinent de batle responsable d'Esports, Javier Tascón, ha anunciat la futura construcció ben aviat de noves instal·lacions esportives, quatre parcs de calistènia -Calvià vila, Son Ferrer, Peguera i Santa Ponça- i tres parcs biosaludables -Santa Ponça, Costa de la Calma, Es Capdellà—, en què ha qualificat com «una aposta per l'esport i la promoció dels hàbits de vida saludable entre els nostres veïnats».

En la mateixa línia s'ha expressat el batle Juan Antonio Amengual: «Aquests parcs, a més de fer esport, reforcen les relacions intergeneracionals amb màquines adaptades a joves i grans, a prop d'un parc infantil, i seran un lloc de trobada. Esport i salut com a eixos de les nostres vides, aquest és un dels nostres objectius de legislatura».

El parc s'ha inaugurat amb una jornada de portes obertes als ciutadans que han estat assistits per joves que cursen la titulació de monitor esportiu a l'IFOC —Institut de Formació i Ocupació de Calvià—. El regidor de zona i tinent de batle de l'IFOC, Manuel Mas, ha valorat que "aquests joves han ensenyat com utilitzar les màquines, ja han vingut veïnats i augur que aquests parcs biosaludables seran aturades d'ús comú als recorreguts esportius del municipi".