Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Informaciķ del municipi Covid-19

Març-Abril-Maig de 2020

INFORMACIÓ MUNICIPAL COVID-19

Queda interromput el servei d'atenció al públic a aquestes dependències municipals

S'atendran les coses més urgents a través del telèfon: 971 139 100 , i els dubtes a través dels seguüents correus electrònics:  calvia@calvia.com  comunicaciocalvia@calvia.com
Per sol·licitar CERTIFICATS D'EMPADRONAMENT: poblacio@calvia.com
Segons allò que disposa el Reial decret 463/2020, de 14 de març, s'informa a la ciutadania que se suspenen i s'interrompen els terminis per a la tramitació de tots els procediments administratius. El còmput dels terminis es reprendrà en el moment en què perdi vigència l'esmentat Reial decret o, en el seu cas, les pròrrogues del mateix.

INSTRUCCIONS SOBRE EL PROCÉS D'ESCOLARITZACIÓ CURS 2020-2021: ENLLAÇ

PLA EXTRAORDINARI DE DE PAGAMENT DE TRIBUTS 2020
Es podrà FRACCIONAR EL PAGAMENT DE TRIBUTS fins a un màxim de SET MESOS (mitjançant pagaments liquidats el dia 15 de cada mes DE MAIG A NOVEMBRE). Trobareu tota la informació:
          ⇒A LA SEU ELECTRÔNICA 
          ⇒AL CALENDARI DEL CONTRIBUENT 
          ⇒AL LLOC I FORMA DE PAGAMENT

SOL·LICITUD PER AMPLIACIÓ DE TERRASSES A RESTAURACIÓ
Donades les circumstàncies arran de la crisi del Covid-19, a Calvià es permetrà l'ampliació de l'ocupació de la via pública de taules i cadires allà on sigui possible i hi hagi alternativa per a la mobilitat dels vianants. Per a més informació i sol·licituds: ENLLAÇ

Atenció d'URGÈNCIES SOCIALS a l'Ajuntament de Calvià:
Correu electrònic: serveissocials@calvia.com 
Atenció telefònica:
- Centre municipal de Serveis Socials Palmanova. Telèfon: 971 13 26 45 i nova línia telefònica: 971 13 26 87.
-Centre municipal de Serveis Socials Rotes Velles (Santa Ponça) . Telèfon: 971 69 33 51.
-Centre municipal de Serveis Socials Àliga (Son Ferrer). Telèfon: 971 23 01 42. 

CALENDARI PROCÉS ADMISSIÓ ESCOLETES MUNICIPALS CURS 2020-2021 (0-3 ANYS): ENLLAÇ

NOVETAT! BECalvià BEQUES PRÀCTIQUES EN EMPRESA PRIVADA O ENTITATS PÚBLIQUES: ENLLAÇ

NOVETATS IMPORTANTS ATENCIÓ PEDIÀTRICA ALS CENTRES DE SALUT DE CALVIÀ
A partir del dilluns 23 de març, l’atenció pediàtrica que es realitza a la zona de Palmanova, Son Ferrer i Bendinat es desplaça a la UB de Bendinat (carrer de ses Ecoles, 7), de 8 a 15 h, per separar els infants de les persones adultes i afavorir la protecció dels menors.
A la zona de Santa Ponça, l’atenció pediàtrica es continua realitzant al PAC de Santa Ponça, ja que degut a la distribució de l’edifici es pot atendre els nins i les nines a una ala diferenciada dels adults, i de forma separada dels que presenten molèsties a les vies respiratòries dels que pateixin qualsevol altra malaltia o molèstia.
L’atenció pediàtrica a nadons es realitza, única i exclusivament, des de Son Espases.
Telefonar abans a: 902 079 079 o 971 43 70 79

INSTITUT DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ DE CALVIÀ (IFOC)
⇒Nou Servei d'informació i suport a autònoms:
     
 Atenció telefònica: 971 13 46 13 (de dilluns a divendres, de 8 a 15h.)
     ⇒ Correu electrònic: coronavirus@ifoc.es
     ⇒ Web informatiu: http://www.ifoc.es/ayudas-empresas-autonomos-coronavirus/ 
Ha quedat interromput el servei d'atenció presencial al públic. Per a qualsevol informació adreçar-se a:
- Formació: 971 13 46 13 o formacio@ifoc.es
- Ocupació, Empreneduria i Orientació: www.ifoc.es/contigo o 971 13 46 13, o
     - Agència de col·locació: intermediacion@ifoc.es
     - Orientació de joves: empleatjove@ifoc.es
     - Emprenedoria: emprendedores@ifoc.es
- Programes SOIB: convocatorias@ifoc.es
Podeu consultar el web de l'IFOC a www.ifoc.es
També podeu aclarir dubtes respecte a la situació laboral ocasionada pel COVID-19 al següent enllaç de l'IFOC: ENLLAÇ

SERVEI DE NETEJA I RECOLLIDA DE RESIDUS
- Es manté:
     - la recollida de residus de rebuig i residus reciclables
     - el servei de recollida de branques, a comanda
- Està suspès:
     - l'atenció presencial a les oficines
     - el servei de recollida de roba
- S'ha reactivat la Deixalleria i el servei de recollida de trastos (màxim 5 residus voluminosos), sempre s'ha de fer telefonant prèviament al 971 699 202
Per a qualsevol informació podeu telefonar al 971 699 200 o escriure un correu a buzon@calvia2000.es
Teniu tota la informació al web www.calvia2000.es i al facebook Calvià 2000

HORARI CEMENTIRIS
     Dematí de 9 a 12h
     Horabaixa de 17 a 20h (de dilluns a divendres)
  Horari exclusiu per a majors de 60 anys (amb 1 persona acompanyant):
     Dematí d'11 a 12h
     Horabaixa de 19 a 20h (de dilluns a divendres)

HORARIS I TORNS PER A L'ÚS DELS HORTS URBANS
Consultau els horaris i torns i les normes higièniques per a poder accedir als horts urbans ENLLAÇ

  LOCALITZADOR D'ESTABLIMENTS OBERTS I / O AMB SERVEI A DOMICILI A CALVIÀ

REDUCCIÓ DE FREQÜÈNCIES AL TRANSPORT PÚBLIC
Podeu consultar en el següent ENLLAÇ les modificacions.

CALVIÀESPORTS VS COVID-19, nou web de l'ICE amb recomanacions per fer a casa: calviadeportes.com

  INFORMACIONS D'INTERÈS COVID-19 D'ALTRES ADMINISTRACIONS

NOTÍCIES D'INTERÈS COVID-19

 • L'Ajuntament de Calvià presenta una línia d'ajudes extraordinàries per al lloguer Covid-19 destinades a persones i famílies amb dificultats a causa de la crisi del Coronavirus. Es flexibilitzen els requisits i es redueixen els tràmits per facilitar l'accés a les ajudes extraordinàries que s'oferiran per un màxim de sis mesos. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Nota informativa de la Policia Local de Calvià. Els agents multen vuit establiments per incomplir les normes de l'estat d'alarma. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Les entitats veïnals de Calvià reben setmanalment informació municipal durant l'estat d'alarma. El Departament de Participació Ciutadana els remet les novetats respecte de les mesures que posa en marxa tant l'Ajuntament com les altres administracions públiques. Per a més informació, feu clic aquí.
 • S'aixequen 1.226 actes per desobediència durant l'estat d'alarma. Amb la fase 1 i la flexibilització de la mobilitat, la Policia Local de Calvià para especial esment al compliment de les normes a terrasses i comerços. Per a més informació, feu clic aquí.
 • L'Ajuntament de Calvià activa la segona fase del pla d'atenció i contenció per a persones majors posat en marxa amb motiu de l'estat d'alarma. Un equip de treballadors i treballadores municipals contacten amb les persones majors de 65 anys per donar-los suport i detectar possibles necessitats sorgides arran del confinament. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Reunions per consensuar el Pla de reactivació. Aquesta setmana s'han celebrat les primeres reunions per consensuar un Pla d'actuació per a la recuperació social, econòmica i mediambiental en el municipi de Calvià. S'està treballant en noves propostes per posar sobre la taula un segon paquet de mesures socials, econòmiques i fiscals. Per a més informació, feu clic aquí.
 • L'Ajuntament de Calvià rep més de 150 consultes a través del nou servei de suport a autònoms. L'Institut de Formació i Ocupació de Calvià ha resolt fins ara el 70% de les peticions de suport als tràmits per sol·licitar liquiditat a ISBA. Per a més informació, feu clic aquí.
 • La Policia Local de Calvià ha proposat per sanció a 248 persones en la darrera setmana per desobediència a les restriccions acordades en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. Per a més informació, feu clic aquí.
 • L'Ajuntament de Calvià estableix torns per a l'ús dels horts urbans del municipi i mesures per garantir les condicions higièniques i socials. Al terme municipal hi ha dos horts urbans dividits en més de 40 parcel·les. Per a més informació, feu clic aquí.
 • L'Ajuntament de Calvià ha adquirit dispositius per 4.000 euros per a eliminar l'escletxa digital de l'alumnat del municipi durant l'estat d'alarma. S'està treballant de forma coordinada amb la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca en l'àmbit dels centres d'educació primària i ESO. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Agraïment de l'alumnat de l'IES Bendinat a la Policia Local de Calvià. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Aixecades 790 actes a Calvià per desobediència durant el confinament. Demà començarà el servei de socorrisme a les platges per vigilar l'ús que se'n fa, ja que no és permès ni el bany ni romandre-hi mentre no arribem a la darrera fase de desescalada. Per a més informació, feu clic aquí.
 • El Ple de Calvià tornarà a reclamar una flexibilització de la llei per a poder disposar dels fons de romanents per a fer front al Covid-19. Els cinc grups municipals acorden donar suport a una Declaració institucional. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Tots els partits polítics de l'Ajuntament de Calvià acorden renunciar a les despeses assignades als grups municipals en el primer semestre de 2020. Els 33.200 euros es destinaran a actuacions per ajudar a les persones amb dificultats econòmiques a causa de la crisi del Covid-19. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Els cinc grups polítics amb representació al Ple acorden iniciar la redacció d'un Pla d'actuació per a la recuperació social, econòmica i mediambiental del municipi. El compromís es plasmarà en una Declaració institucional que s'aprovarà a la propera sessió plenària. Per a més informació, feu clic aquí.
 • L'Aliança de municipis turístics (AMT) planteja la ministra de Turisme, Reyes Maroto, set mesures per a reactivar el Turisme. Els batles dels municipis manifesten en una reunió la seva preocupació per la reactivació del turisme, motor dels seus municipis i de l'economia espanyola. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Aixecades 139 actes a Calvià per desobediència en la darrera setmana. Les propostes de sanció de la Policia Local de Calvià són provocades per l'incompliment de les restriccions de l'estat d'alarma i no atendre les indicacions dels agents. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Les AAVV, solidàries amb el municipi. La vintena d'associacions veïnals de Calvià renuncia a la partida econòmica per a subvencions que l'Ajuntament té prevista en els pressupostos de 2020, i ha demanat que es destini a la nova partida Covid-19 que s'ha creat per donar suport a les persones afectades degut a la crisi sanitària del coronavirus. Per a més informació, feu clic aquí
 • Ple extraordinari: aprovació del primer paquet de mesures econòmiques i socials per pal·liar els efectes de la crisi sanitària del Covid-19. Les mesures s'aproven per unanimitat de tots els grups polítics municipals. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Calvià crea 10 noves rutes de treball per a la neteja i desinfecció del cent per cent dels punts més sensibles del municipi a causa del Covid-19. L'empresa municipal Calvià 2000 ha intensificat la desinfecció i neteja dels llocs més freqüentats i més sensibles del municipi des de l'inici de l'estat d'alarma. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Reunions amb les associacions hoteleres i les associacions de comerç i oci. El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha mantingut diverses videoreunions amb els representants dels sectors econòmics del municipi, per prendre el pols a la situació actual i treballar conjuntament per a la recuperació. Per a més informació, feu clic aquí.
 • L'Ajuntament de Calvià habilita un servei d'informació sobre ajudes per a autònoms amb motiu del Covid-19. El nou servei ofert per l'IFOC donarà suport a la realització de tràmits per accedir a les ajudes posades en marxa per les administracions. Per a més informació, feu clic aquí.
 • La Policia Local garanteix el control als carrers. Durant l'estat d'alarma han aixecat 538 actes. La Junta local de Seguretat presidida pel batle es reuneix setmanalment per fer seguiment de les mesures de l'estat d'alarma. Per a més informació, feu clic aquí.
 • L'Ajuntament de Calvià multiplica per 5 la partida pressupostària de 2020 destinada a emergència social a causa del Covid-19. Es destina més d'un milió d'euros per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies del municipi en situació més vulnerable. Per a més informació, feu clic aquí.
 • L'Ajuntament de Calvià expressa el seu reconeixement a la solidaritat de l'associació de ramaders i agricultors de Calvià que està aportant productes a les escoletes del municipi i a menjadors solidaris. El Consistori hi col·labora assumint el cost de l'escorxador i el transport. Per a més informació, feu clic aquí.
 • L'Ajuntament de Calvià amplia la plantilla de Serveis Socials per atendre totes les sol·licituds d'ajuda sobretot dirigides a les persones més vulnerables. També s'ha ampliat el servei d'Ajuda a domicili i el Servei de menjar a domicili, i s'han donat prestacions econòmiques per cobrir les necessitats bàsiques a 125 famílies. S'intensifica la col·laboració amb altres administracions amb noves mesures de suport als centres de Salut del municipi. Per a més informació, feu clic aquí.
 • L'Ajuntament de Calvià posa a disposició de les persones sense llar del municipi diferents serveis coordinats per diversos departaments municipals. L'Ajuntament de Calvià ha posat en marxa una sèrie de mesures, a través d'una actuació coordinada entre els Serveis Socials, els departaments d'Educació, Esports i Policia Local, de suport a persones sense sostre del municipi. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Suspensió de la reunió del Fòrum de Turisme de Calvià. D'acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Fòrum de Turisme del proper mes d'abril queda ajornat, pendent de nova data.
 • L'Ajuntament de Calvià posposa l'inici del pagament d'impostos municipals i bonifica el cent per cent la taxa d'ocupació de la via pública de bars i restaurants. Aquest primer paquet de mesures es completa amb bonificacions per les Escoletes i amb altres actuacions relacionades amb l'ORA, preus públics i Mercats. Per a més informació, feu clic aquí
 • L'Ajuntament de Calvià cedeix vehicles per al trasllat de sanitaris a domicilis i elaborarà menús per al col·lectiu de professionals de centres de salut del municipi.
  Per al Consistori calvianer la col·laboració entre administracions és clau en uns moments en què es necessita el màxim suport possible. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Serveis especials de neteja i recollida a Calvià. Informació de calvià 2000 amb la reorganització dels serveis especials programats per a aquests dies. Per a més informació, feu click aquí.
 • L'Ajuntament agraeix que s'ofereixin persones voluntàries i demana romandre a casa com a mesura de prevenció del coronavirus. Els consistoris no poden en aquests moments organitzar cap tipus de voluntariat. Per a més informació, feu clic aquí.
 • Suspensió del Ple ordinari de març. En una reunió de portaveus dels grups municipals realitzada el dimarts 18 de març, per videoconferència, s'ha decidit a proposta del batle suspendre el Ple ordinari del mes de març, amb acord unànime. En cas que s'aixequessin les restriccions abans de Ple ordinari d'abril, es convocarà un Ple extraordinari.
 • Suspensió de la Taula de treball d'oci nocturn. Es desconvoca l reunió de la Taula de treball d'oci nocturn prevista per al dia 24 de març de 2020, fins a nou avís.
 • BAN MUNICIPAL PER A CONTENIR EL CORONAVIRUS, podeu descarregar-lo aquí