Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

25 N dia contra la violčncia masclista

25 de Novembre - Dia internacional de l'Eliminació de la Violència cap a les Dones
El 25 de novembre va ser declarat el Dia internacional de l'Eliminació de la Violència cap a les Dones en commemoració de la mort violenta de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960.

Des de l'Ajuntament de Calvià, amb motiu d'aquesta efemèride, es programen durant el mes de novembre una sèrie d'activitats de sensibilització ciutadana en contra d'aquesta greu problemàtica social que pateixen milers de dones a tot el món. L'objectiu principal d'aquestes activitats és crear espais de reflexió i sensibilització per contribuir a la construcció, per part de tota la ciutadania, d'una identitat lliure, mitjançant la incorporació de valors bàsics de la lluita contra el sexisme i la violència.

És important conscienciar tot el municipi que la violència cap a les dones és un problema social. Per això, hem de provocar rebuig social davant aquest tipus de conductes masclistes que són transmeses i perpetuades culturalment, així com davant la misogínia, el sentit de superioritat de gènere i la concepció de les dones com a possessió, valors que es transmeten culturalment i que afavoreixen la violència dels homes envers les dones.

 

 

 

                  

 

ANA ORANTES RUIZ (1937-1997)

 

 PROGRAMA 2022

    

 

PROGRAMA 2021

      

 

 PROGRAMA 2020

Campanya de 25N vinculada a la plataforma Feminisme a l'escola amb un cartell i el lema «Rompre la cadena». El disseny del cartell l'ha duit a terme la il·lustradora local Nívola Uyá. La campanya s'ha difós a través de xarxes socials i ha estat destinada a la població general, amb especial focus en la comunitat educativa de Calvià.

 

 

 

 

 

PROGRAMA 2019 
Concurs de fotografia del 5 al 25 de novembre. Bases i annexes. Dirigit a persones majors de 14 anys. Inscripcions: la temàtica de les fotografies és «El silenci, còmplice de la violència». El que han de reflectir les imatges, de forma original i creativa, són els tipus de violències que pateixen les dones en el seu dia a dia i com el silenci per part de tota la societat esdevé un còmplice més de la violència. Es pot referir a qualsevol tipus de violència (violència física, psíquica, sexual, simbòlica, tecnològica, econòmica, feminicidis, dins la parella, mutilació genital femenina, la prostitució, abusos sexuals, agressions sexistes, micromasclismes...) i les maneres com la societat pot denunciar com a responsable d'acabar amb la violència envers les dones.

El premi consistirà en 300 € per a la persona guanyadora i 100 € per a la finalista. Es lliurarà dia 3 de desembre de 2019 al saló d'actes de l'IES Bendinat, a les 16 h.

  

 

 

PROGRAMA 2018

    Concurs de fotografia a Instagram #nohopermetis18 #calviadiuno

   Termini: del 5 al 30 de novembre. 

   Bases: a la web de l'Ajuntament de Calvià, www.calvia.com

   Dirigit a persones majors de 14 anys. La temàtica de les fotografies és «No ho permetis»Les imatges han de reflectir, de forma original i creativa, els tipus de violències     que pateixen les dones en el seu dia a dia i la responsabilitat de la societat de no permetre-ho. El premi consistirà en 300 € per a la persona guanyadora i 100 € per a la         finalista. Es lliurarà dia 12 de desembre a la Biblioteca de Son Caliu, ubicada a Es Generador, a les 18.30 h.

 

 

 PROGRAMA 2017

Concurs de fotografia a Instagram #nohopermetis #calviadiuno

Termini: del 30 d'octubre al 27 de novembre.
Bases: a la web de l'Ajuntament de Calvià, www.calvia.com
Dirigit a persones majors de 14 anys. La temàtica de les fotografies és «No ho permetis». Les imatges han de reflectir, de forma original i creativa, els tipus de violències que pateixen les dones en el seu dia a dia i la responsabilitat de la societat de no permetre-ho.
El premi consistirà en 300 € per a la persona guanyadora i 100 € per a la finalista.