Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

8 MARĮ DIA DE LES DONES

Un 8 de març de 1857, un grup d'obreres tèxtils va prendre la decisió de sortir als carrers de Nova York a protestar per les miserables condicions en què treballaven.

Diferents moviments es van succeir a partir d'aquesta data. El 5 de març de 1908, Nova York va ser escenari de nou d'una vaga polèmica per a aquells temps. Un grup de dones reclamava la igualtat salarial, la disminució de la jornada laboral a 10 hores i un temps per poder donar pit als seus fills. Durant aquesta vaga, varen morir més d'un centenar de dones cremades en una fàbrica de Sirtwoot Cotton, en un incendi que es va atribuir a l'amo de la fàbrica com a resposta a la vaga. El 1910, durant la Segona Conferència Internacional de Dones Treballadores celebrada a Copenhaguen (Dinamarca), més de 100 dones varen aprovar declarar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Amb el temps, el concepte «dona treballadora», sorgit d’un esperit i concepció sindicalista, ha perdut l’adjectiu «treballadora» i actualment se celebra el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, reivindicant-ne la igualtat de drets. Des de l'Ajuntament de Calvià cada any es du a terme un programa pel mes de març amb un seguit de tallers, activitats i exposicions per a la ciutadania del municipi, amb els objectius de:

  • Sensibilitzar la població sobre les situacions de desigualtat que pateixen les dones.
  • Promoure la igualtat d'oportunitats de les dones.
  • Avançar envers una societat més justa, equitativa i democràtica que elimini les situacions de violència i discriminació que viuen les dones.

Programa 2023:

 

Programa 2022

Bases del concurs de cartells

Bases del concurs de microrelats

 

 

 

 

 

Programa 2021

Bases del concurs de cartells                 


Bases del concurs de microrelats

 

 

 

 

   Clicant sobre la imatge podrà accedir a la resta de cartells del 8M 2021:

 

 

 

 

 

 

Programa 2020

Clicant sobre la imatge podràs consultar totes les activitats que s' han programat a Calvià amb  motiu de el 8 de març  'Dia de les Dones'.

 

 

 

 

 

 

 Programa 2019

Bases del concurs de cartells: L’Ajuntament de Calvià convoca un concurs de cartells amb la temàtica «La sororitat: dones unides per un món millor”. 

El guanyador del concurs de cartells és Adrián Robert Magyar del CEIP Ses Rotes Velles.

Bases del concurs de microrelats:  L’Ajuntament de Calvià convoca el concurs de microrelats amb la temàtica «La sororitat: dones unides per un món millor».

El guanyador del concurs de micorrelats és Sergi Bernat Sedano del CEIP Jaume I.

 

 

 

Programa 2018


Consultau aquí totes les activitats que s'han programat a Calvià amb motiu del 8 de març 'Dia dels Dones', entre les quals hi ha exposicions, tallers, teatre, club de lectura, la presentació del número 7 de la revista municipal 'Entorn' dedicada a les dones, i la I Trobada de gegantes de Mallorca 'Gegantes per la igualtat'.

En la portada del programa apareix el cartell guanyador del concurs “La dona més divertida que conec", de Clemència Planes Solivellas alumna de segon de primària del CEIP Xaloc de Peguera. El microrelat guanyador del concurs "Dones que persegueixen els seus somnis" correspon a l'alumna Natalia Càceres Valcárcel de cinquè de primària del CEIP Jaume I de Palmanova. 

 

 

 

Programa 2017

 Clicant sobre la imatge podràs consultar totes les activitats que s' han programat a Calvià amb  motiu de el 8 de març  'Dia de les Dones'.

 

 

 

 

 

Programa 2016

  

Clicant sobre la imatge podràs consultar totes les activitats que s' han programat a Calvià amb  motiu del 8 de març  'Dia de les Dones', entre les quals hi ha una exposició de fotografía, tallers d 'igualtat als centres educatius, un recital de dones, diferents activitats esportives, un programa de ràdio i conferències.