Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ple de l'Ajuntament - maig 2024

Dijous, 30 de maig de 2024

EL PLE DE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ DEMANA A PEDRO SÁNCHEZ QUE NO TANQUI L'OFICINA DE LA SEGURETAT SOCIAL DE SANTA PONÇA

La moció presentada de forma conjunta pels grups municipals de PP i Vox ha tirat endavant amb el vot en contra de PSIB-PSOE

El Ple ordinari de l'Ajuntamentd e Calvià celebrat aquest dijous ha aprovat una moció en la qual s'insta al Govern d'Espanya a «mantenir plenament operativa, i sense minva en els serveis prestats fins ara, l'Oficina de la Tresoreria General de la Seguretat Social de Santa Ponça». La moció presentada pels grups de Partit Popular i VOX que conformen l'equip de Govern ha tirat endavant amb el vot en contra de PSIB-PSOE a l'oposició.

La moció recull la incertesa i preocupació expressada pels residents arran de la publicació en els mitjans de comunicació d'informacions que apunten a la minva de serveis de l'esmentada oficina i al seu tancament parcial. El text aprovat apunta que esdevendria «un perjudici greu a la ciutadania. Entre d'altres, perillen els serveis relatius a gestions d'autònoms, certificats digitals, tràmit de números de la Seguretat Social o altes laborals d'empleats de la llar. Milers de ciutadans de Calvià i del Ponent s'haurien de traslladar a Palma per fer tràmits administratius». De la mateixa manera s'assenyala que al llarg dels gairebé 14 anys d'activitat de l'oficina de Santa Ponça han estat més de 100.000 els usuaris que n'han requerit els serveis. Fins a la data ha estat d'utilitat gran per a la ciutadania de Calvià i del Ponent de Mallorca, que han evitat els desplaçaments a Palma per efectuar tràmits nombrosos.

La moció consta de tres punts en els quals a més a més s'insta a l'executiu central «a dotar a l'oficina esmentada dels recursos humans i materials que garanteixin la continuïtat dels serveis prestats a la ciutadania». El contingut de la moció es posarà, tanmateix, en coneixement de la Delegació del Govern a les Illes Balears, la FELIB (Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears), i el Govern de les Illes Balears».