Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Dispositiu especial contra robatoris a les platges

Dimarts, 28 de maig de 2024

Dispositiu especial contra els furts i els robatoris a les platges de Calvià: sis detinguts i dissuasió del delicte

Agents de paisà i unitats uniformades de la Policia Local vigilen i actuen des del principi de la temporada

Video   Audio

Dispositiu contra els furts i els robatoris amb força a les platges de Calvià. La Policia Local del municipi renova esforços per garantir la seguretat dels usuaris de les platges, tant turistes com a residents. En ple mes de maig, al principi la temporada ja en marxa, les operacions de la Policia s'han centrat a tallar l'activitat delictiva a les platges i dissuadir els lladres per donar-los a entendre que la seva activitat no quedarà impune a Calvià.

La primera tinenta de batle del municipi i responsable de Seguretat, Esperanza Catalá, ha explicat que “tal com iniciarem l'any passat, hem redoblat esforços per garantir la seguretat a les nostres platges. Aquells que creuen que poden venir a Calvià a robar els banyistes i que el seu delicte quedarà impune, s'equivoquen. Ens prenem molt seriosament aquesta qüestió. La nostra tolerància amb el delicte és zero. Milers de persones gaudeixen del nostre municipi, d'altres treballen aquí per convertir-nos en referència turística, i no podem permetre que un grapat d'indesitjables es carreguin tot això».

En els darrers dies s'han detingut sis persones per robatori amb força. Agents de paisà de la Policia Local —que va començar a actuar l'any passat— varen detenir una quadrilla que actuava de forma organitzava a Magaluf i que estava sota vigilància. Els quatre detinguts són homes de nacionalitat algeriana de 18,19,20 i 29 anys. D'altra banda, agents uniformats van agafar dos lladres més a Cala Comtessa (a la zona d'Illetes). En aquesta ocasió es va tractar de dos homes marroquins, un de 19 anys i un altre menor de 15.

Un dels actius de més efectivitat contra els robatoris i altres activitats il·legals han estat els agents de paisà que van entrar en servei l'any passat. De fet, l'Ajuntament de Calvià treballa a l'autorització necessària de Delegació del Govern per ampliar el nombre d'efectius que actualment és de quatre. «Comptam amb una plantilla de gairebé 200 persones a la Policia de Calvià, han demostrat la seva professionalitat i eficàcia, podem anar encara més lluny i aconseguir nous èxits incrementant l'equip de paisà. Esperem que la Delegació de Govern sigui permeable a la nostra petició i ens permeti augmentar el nombre d'agents de paisà», ha dit Catalá.