Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

'Friki Day' 2024 a Es Generador

Dimecres, 15 de maig de 2024

JOVENTUT DE CALVIÀ CELEBRA EL FRIQUI DAY 2024 A ES GENERADOR

Dins del programa d'iniciatives culturals i recreatives anuals que se celebren a Calvià, des del Departament de Joventut ho tenen tot a punt per al Friqui Day d'aquest dissabte 18 de maig. L'esdeveniment, que es durà a Es Generador, promet ser una experiència única per a tots els entusiastes del món friqui.

El Friqui Day és un homenatge a la cultura friqui i als seguidors. Enguany, les instal·lacions d'Es Generador entre les 17 h i les 22 h tornaran a transformar-se en una convenció friqui, on tots els assistents podran passar-s'ho d'una varietat de tallers i activitats relacionades amb el món de l'anime, el manga, els videojocs i molt més. Enguany, inspirats en els personatges icònics d' “Els tres grans del manga”: Naruto, Dragon Ball i One Piece, si bé serà inclusiu per a totes les variants del friquisme, incloent-hi Marvel, DC, Star Wars, fantasia èpica, les sèries i pel·lícules més populars, jocs de rol…

Per primera vegada, s'ha organitzat una exhibició de K-Pop, liderada per K-Pop Baleares. Endemés, a la pista s'oferirà sessions de ball Random Kpop, garantint una experiència plena de ritme i diversió. Una altra de les activitats principals de la jornada serà la passarel·la cosplay, amb la presència de cosplayers professionals, Amigos de la Ciencia Ficción que amenitzaran la festa i es passejaran per tot el recinte.

A més a més, es durà a terme un concurs organitzat per l'associació Shinigamis, i oferirà premis valuosos que es poden bescanviar per abonaments a botigues especialitzades. El concurs avaluarà el procés artesanal de confecció de desfresses, la fidelitat al personatge i la qualitat de la presentació, tant individual com grupal. També, s'inclourà una zona de videojocs amb moltes de novetats, i s'oferiran diverses plataformes i l'oportunitat de jugar de manera social clàssics i novetats.

El Friqui Day ofereix també una exhibició d'esgrima per part de l'alumnat de tallers juvenils, així com una mostra d'espases làser creades amb material de llanterneria i ferreteria. També hi haurà un Escape Room temàtic d'"Els tres grans del manga", treballs manuals per a totes les edats, partides de rol, i caricatures personalitzades per Bibi de franc. Endemés, es duran a terme tallers de cuina asiàtica, Làser Tag grupal, exposició de la comicteca de Biblioteques de Calvià, i un taller de bolígrafs 3D.

Durant la festa, hi haurà un photocall dirigit per col·laboradors joves, els quals també duen a terme tasques de suport en activitats vàries com la zona de jocs, tallers manuals i punt d'informació. L'objectiu principal de l'esdeveniment és proporcionar opcions d'entreteniment saludable i crear un espai de trobada i socialització per a la joventut. Calvià fa feina perquè el Friqui Day esdevingui un referent no només al municipi, sinó a tota l'illa.

HORARI D'ACTIVITATS
17 a 20 h Taller de cuina: Suhi i Dorayakis (només per a joves de 12 a 30 anys).
17 a 20 h Làser tag (només per a joves de 12 a 30 anys). Inscripcions in situ. 
17 a 20 h Zona gaming (prioritat a joves de 12 a 30 anys). Temps limitat a 20 min.
17 a 20 h Hama beads (per a tots els públics). Sense inscripcions.
17 a 20 h Cubecraft (per a tots els públics). Sense inscripcions.
17 a 20 h Varitas Harry Potter (per a tots els públics). Inscripcions in situ.
17 a 18:30 h Taller i exhibició d'esgrima (prioritat joves de 12 a 30 anys).  Inscripcions in situ.
18 a 19:45 h Actuacions i Random Kpop.
20 h Passarel·la cosplay (per a tots els públics).
Més activitats: taller d'estampació de calcetins i ventalls, xapes, caricatures, màscares i molt més.

Totes les activitats són de franc.