Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Joves de Calvią participen al programa Erasmus+

Dimecres, 17 d'abril de 2024

12 joves de Calvià participen al programa Erasmus+ a Itàlia

Han estat rebuts a l'Ajuntament on han pogut relatar la seva experiència i se'ls ha lliurat un diploma

Video

12 joves de Calvià d'entre 18 i 27 anys (la majoria entre 20 i 22) han participat a l'edició 2024 del programa Erasmus+. Es tracta d'una iniciativa consolidada on els participants obtenen la vivència de conviure amb altres joves per intercanviar experiències i coneixements mitjançant un procés de formació i aprenentatge mutu. Els calvianers han estat rebuts aquest dimarts a l'Ajuntament pel batle Juan Antonio Amengual i la regidora delegada de Cultura i Joventut, Teresa Tena.

Amengual s'ha dirigit als joves apel·lant a la concòrdia: «hem de caminar cap a un món on ens coneguem i apreciem independentment del lloc on hàgim nascut. Vosaltres sou agents del canvi. El nostre és un món convuls. De vegades pensam que els problemes no ens toquen directament, que la guerra d'Ucraïna o la creixent tensió al proper Orient ens cauen lluny. I no és així. Per això és tan important la vostra experiència, la de conèixer joves com vosaltres d'altres països. Els que es coneixen, s'aprecien i s'estimen, s'entenen i no es barallen».

Per part seva, Tena ha insistit en la continuïtat d'Erasmus+: «us volem ajudar a aconseguir els vostres objectius presents i futurs. Treballam perquè projectes com aquest tirin endavant i perquè en pugueu gaudir molt, alhora que us siguin de gran ajuda per al vostre desenvolupament personal».

Aquest projecte connecta i reuneix 30 joves de diferents països perquè es coneguin, aprenguin sobre les cultures dels altres i augmentin el seu benestar. És un espai on els participants creen i faciliten tallers entre si per augmentar el seu benestar escollint temes específics que siguin rellevants per a ells. 30 joves (6 procedents d'Itàlia, 6 de Turquia, 6 de Geòrgia i 12 de Calvià) han conviscut del 28 de març al 6 d'abril a Bergolo, Itàlia.

El projecte Erasmus+ està finançat per l'Institut de la Joventut (INJUVE), organitzat per l'Ajuntament i compta amb la col·laboració d'Umbrella, Associazione Vagamondo (mitjançant conveni) i Sistem Viene Jenerasyon Dernegi. L'entitat Associazione Vagamondo és una organització estudiantil sense ànim de lucre nascuda com a grup informal el setembre de 2013 a la ciutat de Roletto, Itàlia, per joves que han adquirit experiència treballant amb altres joves en diverses associacions, organismes públics i privats a nivell local , nacional i internacional. Al desembre de 2016, Vagamondo va ser registrada com a Organització Juvenil (ONG). La visió de Vagamondo és contribuir al desenvolupament de la societat, promoure, difondre i aplicar els valors digualtat, llibertat i atenció al medi ambient a través de l'educació.