Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calvià anima a fer servir la Seu Electrònica

Divendres, 12 d'abril de 2024

Calvià anima els seus ciutadans a fer servir la Seu Electrònica

Recorden des del Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) que aquesta resulta “més àgil i ràpida” per fer gestions telemàtiques

Després del ciberatac sofert per l'Ajuntament, la Seu Electrònica ja funciona amb total normalitat

L'Ajuntament de Calvià anima la ciutadania del municipi a utilitzar la seu electrònica (seuelectronica.calvia.com) com a solució ideal per poder accelerar els diversos tràmits que es fan de manera telemàtica.

Després del ciberatac patit pel consistori el mes de gener passat, la Seu Electrònica va deixar d'estar operativa, si bé els residents podien utilitzar el registre de l'Administració General de l'Estat per dur a terme els diversos tràmits, com a sol·licitud d'accés a HPOs, certificats de viatge i empadronament, o al·legacions a multes, entre molts altres.

Ara, amb la Seu Electrònica ja rehabilitada, conviden des del SAC que els veïns de Calvià en facin ús ja que resulta “més àgil i ràpida”, en paraules de la Cap de Secció, Maria José Florit.

Fins a l'atac cibernètic del 12 de gener passat es rebien prop d'un centenar de sol·licituds de gestió a través de la Seu Electrònica, quantitat que s'ha reduït sensiblement durant les últimes setmanes.

Els certificats de viatge es poden obtenir des de qualsevol ordinador mitjançant DNI, mentre que els d'empadronament requereixen certificat digital o accés a Clave.

A més, recorda l'Ajuntament de Calvià, que la ciutadania disposa de llocs físics on tramitar els seus certificats de viatge o empadronament. Aquest és el cas del mateix edifici consistorial, a més de les Oficines de Turisme, el Centre de Serveis de Palmanova, i la caserna de la Policia Local ubicada a Son Bugadelles, on es presta aquest servei de manera ininterrompuda les 24 hores (en aquest darrer cas, només certificats de viatge).

'Next Generation'
L'Ajuntament de Calvià ha rebut 192.366,58 euros, de la convocatòria corresponent al 2021, de subvencions 'Next Generation' gestionades pel Ministeri de Política Territorial  i destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals, alineades amb les fites i objectius del component 11 inversió 3 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'acord amb allò previst a l'Ordre TER/1204/2021, de 3 de novembre. Concretament per a dues línies estratègiques:
-A Implantació de la Plataforma d'Administració Electrònica a l'Ajuntament de Calvià (línia estratègica 1. Administració orientada a la ciutadania), l'import de la subvenció és de 148.246,58 €.
-A Millora de la Ciberseguretat a l'Ajuntament de Calvià (línia estratègica 5. Ciberseguretat), l'import de la subvenció és de 44.120,00 €.

La concessió daquesta ajuda, en forma de subvencions contribueix a la consecució de les fites 167 i 169 i de lobjectiu 168 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El projecte "Implantació de la Plataforma d'Administració Electrònica a l'Ajuntament de Calvià" permet el desenvolupament de serveis i portals informacionals d'administració digital, imprescindible per poder integrar serveis públics en aplicacions, crear serveis informacionals i garantir la millora de l'experiència de les persones i empreses usuàries dels serveis públics.