Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Estratègia de Calvià per a Fitur

Dijous, 11 de gener de 2024

Calvià aposta a FITUR pel turisme nacional: «som una destinació cosmopolita, l'espanyol se sent com a ca seva»

Els espanyols són ja el tercer segment de visitants per nacionalitats i opten per vacances al llarg de tot l'any.

Audio

Consolidar l'augment de turistes espanyols i fer feina en el canvi de percepció en el mercat nacional, és l'aposta que l'Ajuntament de Calvià duu a FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid. Entre els espanyols s'ha incrementat l'interès per visitar el municipi, una predilecció que no ha passat desapercebuda i que basa l'acció promocional a l'edició de FITUR present.

La tendència a l'alça del turisme nacional a Calvià queda constatada a les estadístiques demoscòpiques. Segons les dades oferides per l'IBESTAT (Institut d'Estadística de les Illes Balears) més recents —basades en xifres de l'enquesta d'ocupació hotelera (EOH) i l'enquesta d'ocupació d'apartaments turístics (EOAP)— els visitants nacionals són al voltant del 14,6 % del total dels turistes que arriben a Calvià, per darrera d'alemannys (23,8 %) i britànics (21,7 %). Els espanyols superen a francesos (8,9 per cent) i italians (2,2 %). La resta de nacionalitats sumen el 28,9 %. Quant al perfil, s'aprecia l'increment de parelles i famílies joves.

Des de l'Ajuntament es vol potenciar en el mercat nacional el concepte de Calvià com a una destinació cosmopolita durant tot l'any. La tinent de batle responsable de Turisme, Elisa Monserrat, ha assegurat que: «som una destinació internacional, l'espanyol se sent com a ca seva i alhora té la percepció de trobar Europa a Calvià. Visitar el nostre municipi és una experiència que pot anar del punt tradicional al punt més modern, del món rural al cosmopolita. Fem feina per atreure i incrementar el turisme nacional al llarg de tot l'any, ja que confiam en les possibilitats, atractius i qualitat que ofereixen els hotelers i empresaris d'oci, els serveis i l'oferta complementària».

D'altra banda, s'ha reforçat l'agenda d'actes culturals i esportius per rompre la corba d'estacionalitat. L'Ajuntament es marca l'objectiu de què aquests esdeveniments resultin atractius tant per al visitant estranger i nacional com per als residents del municipi. Calvià ha optat per desenvolupar una promoció atractiva per a tothom amb esdeveniments de referència com el Challenge Mallorca Triatló (que a l'octubre va va tenir lloc la 9a edició a Peguera amb més de 1.500 participants de primer nivell internacional) o el pròxim Mallorca Live Festival (ja assentat al municipi) que durà a l'illa caps de cartell internacionals com Pet Shop Boys o Blondie, entre d'altres, i que suposarà un impacte econòmic superior als 10 milions d'euros.

Un altre punt atractiu de cara a la captació del turista nacional és l'oferta gastronòmica àmplia en el municipi, que ja té dos restaurants guardonats amb l'estrella de la Guia Michelin —Es Fum al St. Regis Mardavall Mallorca ressort del xef Miguel Navarro; i Sa Clastra al Castillo de Son Claret d'Es Capdellà amb el xef Jordi Cantó—. Calvià compta també amb una de les cites gastronòmiques deganes a l'illa, que s'organitza dos pics en l'any (abril i octubre), la Mostra de Cuines. Devers 40 restaurants ofereixen menús degustació especials per a la mostra que abasten des dels plats tradicionals a la cuina més innovadora.

A l'oferta gastronòmica s'hi suma l'atractiu d'un municipi que a més a més de ser reconegut per la costa, ofereix paratges d'interior a la Serra de Tramuntana declarada per la Unesco Patrimoni Mundial de la Humanitat el 2011. Al llarg de l'any se celebren fires tradicionals lligades al món agrari i es mantenen els mercats tradicionals. Aquest entorn privilegiat el fa ideal per a activitats d'exterior com senderisme, ciclisme adaptat a diversos nivells, des del familiar o amateur al professional.