Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Festes de Sant Antoni i Sant Sebastià a Calvià

Dimarts, 9 de gener de 2024

CALVIÀ DONA EL SUS AQUEST DISSABTE A LES FESTES DE SANT ANTONI I SANT SEBASTIÀ AMB FOGUERONS I TORRADES

El municipi s'umpl de tradició amb setze esdeveniments organitzats per les associacions dels diversos nuclis poblacionals

Aquesta setmana comencen els foguerons i les torrades al municipi de Calvià amb motiu de les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià. Como cada any, a mitjan gener, les diverses associacions i entitats locals de tots els nuclis poblacionals de Calvià es preparen per a la celebració de setze esdeveniments per commemorar aquestes dates tan especials del calendari mallorquí.

La Festa de Sant Antoni Abad, conegut com a Sant Antoni dels Ases, patró dels animals, és una de les festes més celebrades a totes les zones. La festivitat de Sant Antoni és dimecres 17 de gener, però les celebracions a Calvià comencen ja aquest dissabte 13 de gener, a partir de les 15 h a Son Ferrer, a les 18 h a Costa de la Calma i a les 20 h a Costa d'en Blanes.

Normalment, s'aprofita el caliu de les fogueres per torrar-hi llonganissa, botifarrons i xulla. Així es podrà fer divendres 19, per la revetlla de Sant Sebastià. La primera serà a les 17 h a la platja de Cala Vinyes. Llavors, a les 18 h, hi haurà torrada a la plaça de Sa Vinya as Capdellà i a la plaça Alcázar de Portals Nous. A les 19 h serà a la plaça Francisca Revert de la Urbanització Galatzó i al carrer Miguel dels Sants Oliver de Palmanova.

Tot i la previsió de fred, dissabte, festa de Sant Sebastià, s'encendran foguerons a El Toro a partir de les 17 h a la plaça d'Europa, a partir de les 18 h a la plaça Nova de Son Caliu, i a les 19 h la plaça Matilde Warning de Peguera i a la plaça de l'església de Calvià vila, on es cremarà al dimoni.

El darrer cap de setmana de gener hi haurà els foguerons tradicionals dissabte 27 a les 15 h a l'aparcament del col·legi Àgora i al camp de futbet, a les 17 h al carrer Terral de Sol de Mallorca i a les 18 h a la plaça de la Conquesta de Cas Català. Diumenge 28, el darrer dia d'aquestes festes, serà a les 19 h a la plaça de la Font de Palmanova.

Per a Sant Antoni i Sant Sebastià, el 17 i el 20 de gener respectivament, tota Mallorca encén foguerons. D'aquestes tradicions recuperades, hi ha constància d'ençà 1652, any en què la pesta no va afectar al poble de Calvià, sembla ser gràcies a Sant Sebastià. I el 1918, as Capdellà no va afectar l'epidèmia de grip, que també s'atribueix a aquest sant.

Foguerons:

13 de gener
-Son Ferrer – 13 de gener de 15 a 1 h al carrer Ocell del Paradís. Organitzat per l´Asociación vecinal y cultural de Son Ferrer.
-Costa de la Calma – 13 de gener de 18 a 23 h a la plaça de les Palmeres. Organitzat per AV Costa de la Calma.
-Apol·lo XI - 13 de gener de 20 a 2 h a l'aparcament municipal del carrer Miguel de Cervantes a Costa d'en Blanes. Organitzat per l´Asociación de vecinos Apolo XI.

19 de gener
-Es Capdellà – 19 de gener de 18 a 23:59 h a la Plaça de Sa Vinya. Organitzat per l'associació Es Capdellà en Festes.
-Portals Nous i Bendinat – 19 de gener de 18 a 13 h a la plaça Alcazar. Organitzat per AAVV Portals i Bendinat.
-Galatzó – 19 de gener a les 19 h a la plaça Francisca Revert. Organitzat per AAVV Es Puig des Galatzó.
-Palmanova - 19 de gener de 19 a 24 h al carrer Miguel dels Santos Oliver, al costat del Bar Boler. Organitzat per l´Associación Cultural de Palmanova.

20 de gener
-Cala Vinyes – 20 de gener de 17 a 1 h a la platja de Cala Vinyes juntament amb la zona infantil. Organitzat per l´Associación Bahía de Palma.
-El Toro – 20 de gener de 17 a 2 h a Plaça Europa. Organitzat per AAVV El Toro.
-Son Caliu - 20 de gener de 18 a 1 h a la Plaça Nova de Son Caliu. Organitzat per AAVV Son Caliu 5 y 6.
-Peguera – 20 de gener de 19 a 2 h a la plaça Matilde Warning. Organitzat per Associación amigos y amigas de Paguera.
-Calvià vila – 20 de gener de 19 a 3 h a la plaça de l'Església. Organitzat per l´Associació d´Amics i Veïns de Calvià Vila.

27 de gener
-Costa d'en Blanes – 27 de gener de 15 a 24 h a l'aparcament del col·legi Ágora i al seu camp de futbet – ciment. Organitzat per l´Asociación Europea Costa d'en Blanes.
-Sol de Mallorca – 27 de gener de 17 a 2 h al carrer Terral (Av. Balear), carrer sense sortida. Organitzat per la Comunidad Sol de Mallorca.
-Cas Català / Illetes – 27 de gener de 18 a 24 h a la plaça de la Conquesta. Organitzat per Asociación sociocultural y deportiva Cas Català – Illetes.

28 de gener
-Palmanova – 28 de gener de 8 a 19 h a la Plaça de la Font. Organitzat per l´Associació de Veïns i Amics de Palmanova.