Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Increment de pressupost a la Fundaciķ Calviā 365

Dimarts, 26 de desembre de 2023

Calvià incrementa en un 42 per cent el pressupost de la promoció i esdeveniments turístics de cara al 2024

La Fundació Calvià 365 gestionarà un pressupost de gairebé 1,8 milions d'euros aprovat pel patronat

Vídeo 1     Vídeo 2

L'antiga Fundació Calvià 2004 passa a denominar-se Fundació Calvià 365 i, a més de amb un nou nom, arriba amb un increment del pressupost per al 2024 del 42 per cent fins a assolir els gairebé 1,8 milions d'euros destinats a la promoció turística del municipi i a esdeveniments relacionats amb la mateixa. Potenciació de la marca Calvià, ampliació d'esdeveniments esportius, culturals i gastronòmics, ruptura de la corba d'estacionalitat i aposta pel turisme MICE - reunions, incentius, conferències i esdeveniments- i de luxe marquen el pla estratègic 2024.

El patronat de la Fundació integrat per representants de les associacions hoteleres Illetes-Cas Català, Peguera – Cala Fornells, Portals – Bendinat, Palmanova-Magaluf, i Santa Ponça ha aprovat el canvi de denominació, el nou pressupost i els eixos d'acció i promoció turística per a l'any que ve. El pressupost de 1.784.858 euros es divideix en tres grans partides: gestió (264.517 euros, un 15% més); promoció i branding (239.659 euros amb un increment del 13%); i esdeveniments (un 72% més per assolir els 1.280.632 euros).

El batle Juan Antonio Amengual ha assenyalat que el principal objectiu del pla estratègic passa per rellançar i desenvolupar la marca Calvià. Per això es reforça la presència a fires i esdeveniments professionals, la col·laboració amb agències de comunicació estrangeres i la captació de periodistes especialitzats del sector als mercats emissors. Amb això es pretén aconseguir la ruptura de la corba d'estacionalitat més enllà de l'estiu. Serà un gran esforç que ens durà a la promoció del turisme MICE pel qual apostarem de manera decidida».

Sobre l'augment significatiu de la partida destinada a esdeveniments, Amengual ha explicat que s'incrementa el nombre d'esdeveniments esportius —alguns de tall internacional com la Challenge Peguera—, culturals i gastronòmics fora de temporada: «aprofitarem que a Calvià tenim quatre estrelles Michelin, això s'ha de posar en valor i ensenyar al món tot allò que hem d'oferir». Els esdeveniments a la destinació es focalitzen els mesos de març, abril, octubre i novembre perquè el sector pugui fer el tancament més tard i avançar l'obertura, i així poder aconseguir l'objectiu principal que és reduir la corba d'estacionalitat.

Per part seva, la secretària de la fundació, María del Carmen Peñas de Haro, ha anunciat la inclusió de Calvià com a municipi consorciat a Traveller Made - Serandipians, una de les més importants conglomerats de consellers de viatges de luxe del món amb més de 300 agències i presència a 60 països: «ha estat una llarga negociació, però ho hem aconseguit, ens han acceptat. A partir del gener posem en marxa amb ells un pla de màrqueting per posicionar Calvià com a destí de luxe».

"Serem referents en tota mena d'esdeveniments en bona mesura gràcies als acords publicoprivats i així aconseguir mantenir l'economia en marxa la major part de l'any", ha conclòs Peñas.