Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reunió batle amb secretària d'estat de Turisme

Divendres, 22 de desembre de 2023

AMT i Secretaria d'Estat avancen en la definició de municipi turístic i les vies de finançament

Juan Antonio Amengual i Rosana Morillo han mantingut una trobada en què també es va posar sobre la taula les iniciatives de transformació dels municipis turístics

El president de l'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) i batle de Calvià, Juan Antonio Amengual, ha mantingut una trobada amb la secretària d'Estat de Turisme, Rosana Morillo, a la seu de la Secretaria per avançar en la definició de municipi turístic i en les diferents vies de finançament a què les localitats incluides en aquesta poden optar.

Juan Antonio Amengual explica que s'han abordat diversos temes que són clau per als vuit ajuntaments que conformen l'AMT Sol i Platja i agraeix a la secretària d'Estat haver-lo rebut i escoltar les principals necessitats i demandes d'aquestes localitats turístiques, així com el compromís que ha assumit Rosana Morillo per continuar treballant de la mà dels municipis.

En aquest sentit, va donar a conèixer a la secretària d'Estat les conclusions de l'estudi per redefinir els municipis turístics i permetre una reformulació dels requisits que mereixen aquesta consideració, un document en què es reflecteixen els canvis necessaris en la definició de municipi turístic i el finançament d'aquests municipis turístics, que avui dia és insuficient.

A la trobada també es va tractar la possibilitat de desenvolupar grans iniciatives de transformació dels grans municipis turístics de l'AMT Sol i Platja, una transformació que no només incumbeix a l'àrea turística sinó que és transversal, “incloent-hi aspectes de sanitat, seguretat, medi ambient i urbanisme. Són grans projectes de reconversió, complexos, però necessaris per transformar el sector turístic”, defensa Amengual.

El president de l'AMT Sol i Platja també va informar la Secretaria d'Estat de Turisme de les feines per a la posada en valor del turisme de sol i platja i el turisme blau que està realitzant actualment l'Aliança i es va traslladar la invitació Rosana Morillo perquè assisteixi a la cloenda dels AMT Awards, que tindrà lloc el dijous 25 de gener a les 17:00 en el marc del Fòrum d'Innovació i Tecnologia Turística (FITURTechY), que es desenvoluparà en el marc de Fitur.

Sobre l'AMT Sol i Platja
L'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) neix el 2017 amb la iniciativa de vuit destinacions turístiques pioneres a Espanya, com són Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos. Els objectius clau són el tractament dels problemes que afecten el finançament dels municipis turístics i el compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l'accessibilitat i la cooperació entre destinacions.

Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos són municipis pioners i líders del sector turístic nacional i plenament consolidats com una oferta de garanties a nivell internacional.

Destinacions de llarga trajectòria, que són la base del desenvolupament de la indústria turística a Espanya, però sense comptar amb el finançament necessari i adequat als serveis, la creació d'ocupació i la pressió territorial que suporten.