Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calvià inicia la redacción de l'agenda urbana

Divendres, 22 de desembre de 2023

CALVIÀ INICIA LA REDACCIÓ DE LA SEVA AGENDA URBANA

Aquest pla estratègic serà fonamental per a la captació de fons europeus en els pròxims anys

L'Ajuntament de Calvià, mitjançant un encàrrec a l'equip de consultoria de CONSIDERA, arrenca la seva Agenda Urbana, el document de planificació territorial que, de forma sintètica i amb enfocament transversal, recollirà els projectes estratègics grans a implementar en el municipi durant els pròxims anys.

Perseguint la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà, el pla es farà en sintonia amb els paràmetres establerts a l'Agenda Urbana Espanyola (AUE), marc estratègic d'àmbit estatal alineat amb els criteris establerts per l'Agenda 2030, la Nova Agenda Urbana de Nacions Unides i l'Agenda Urbana per a la Unió Europea.

En aquest sentit, l'Agenda Urbana de Calvià es configurarà com un pla d'acció integrat i participat, nascut del consens amb la ciutadania i els agents socials, que permetrà fer front als reptes econòmics, socials i ambientals i posarà al centre a les persones, la cura del planeta i la prosperitat. Per a l'execució, es plantejarà com a horitzó temporal l'any 2030, i s'establirà una calendari en la implantació dels projectes a curt, mità i llarg termini.

El document, que estarà alineat amb els 10 Objectius Estratègics de l'Agenda Urbana Espanyola, servirà per a:
- Posicionar el municipi per a la captació de fons europeus especialment els que pertanyen al Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE 2021 – 2027).
- Dotar al Consistori d'una planificació estratègica que incorpori els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030
- Comptar amb un full de ruta politicotècnica que recopili les actuacions a dur a terme, volum d'inversions, el nivell de prioritat, l'interès i impacte generat en la ciutadania, etc.

Com a inici dels treballs de l'Agenda Urbana de Calvià, a partir del pròxim gener, es preveu la celebració d'una ronda d'entrevistes a responsables municipals (polítics i tècnics) i agents socials per recopilar les percepcions i opinions sobre la realitat del municipi. Paral·lelament, durant la fase de recollida d'informació i com a part del procés participatiu, s'activarà també una enquesta web oberta a la ciutadania y actors clau, així com sessions de feina en grup per conèixer de primera mà els reptes existents i avançar en la consecució d'una ciutat més integradora, pròspera i sostenible.

Des de l'Ajuntament s'ha definit la trobada com a productiva, i s'ha destacat que la futura Agenda Urbana serà “una oportunitat clau per abordar reptes locals com la dispersió territorial i el creixement poblacional a conseqüència del turisme”.