Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Mascotes per Nadal - Per una tinença responsable

Dijous, 21 de desembre de 2023

CALVIÀ VOL CONSCIENCIAR SOBRE ELS AVANTATGES D'ADOPTAR UN CA I DONAR-LI UNA SEGONA OPORTUNITAT

L'adopció comporta una responsabilitat al llarg de tota la vida del ca, ja que no es tracta ni d'un objecte ni d'una jugueta

En l'esperit nadalenc, l'Ajuntament de Calvià ha llançat una iniciativa per fomentar la conscienciació sobre les mascotes i el benestar animal. El consistori calvianer fa una crida a la responsabilitat en la tenença d'animals i impulsa l'adopció com una forma de brindar una segona oportunitat als animals allotjats al Centre de Protecció Animal de Calvià i el refugi gestionat per la Fundació SOS Animal.

La canera municipal acull cada any al voltant de cent cans, dels quals el 65% són recuperats pels propietaris i el 30% són donats en adopció, distribuït en un 20% mitjançant la Fundació SOS Animal i un 10% a través del servei municipal. No obstant això, alguns animals, el 5%, per mor de la mida, catalogació com a cans potencialment perillosos (PPP) o el caràcter especial, tenen dificultats per trobar una llar.

Molts d'aquests cans s'han vist afectats per les irresponsabilitats dels antics propietaris, per aquest motiu de cap manera es poden regalar animals com si fossin objectes o juguetes, són éssers vius que requereixen cura i atenció durant tota la vida. L'Ajuntament de Calvià insta a aquelles persones que estan compromeses en compartir la vida amb una mascota nova a valorar l'adopció, i així oferir una segona oportunitat a molts de cans que actualment no tenen cap família. Incloure una mascota a les nostres vides suposa fer una anàlisi prèvia, on es valorin les obligacions que comporten i reflexionar si es podran complir els requisits i necessitats de l'animal, tant físiques com psicològiques, durant tota la vida. A més a més, en el centre de Protecció Animal de Calvià s'ofereix la possibilitat de visitar els cans a tota persona interessada.

En l'actualitat, una desena de cans esperen una família. En 2023, al voltant de 40 cans han estat abandonats a Calvià. En l'actualitat, el 100% de les instal·lacions del Centre de Protecció Animal estan ocupades, ressaltant la urgència d'abordar aquest problema. Adoptar és també una ajuda per a altres animals que són al centre de protecció animal i/o refugi esperant adopció, en minvar el nombre d'animals albergats i millorar, per tant, les condicions dels que tenen esperança d'una nova llar.

Les persones interessades a adoptar poden consultar la llista de cans disponibles en el Centre de Protecció Animal de Calvià a través del web de l'Ajuntament o visitar les instal·lacions a la Ctra. de Calvià, km 3, en horari de 9 a 13 h i de 16 a 18 h de dilluns a divendres, i dissabtes de 10 a 13 h.

Cal recordar que en aquelles llars que ja tenen una mascota, el regal més gran que se'ls pot oferir és passar temps amb ells, ixí com mantenir les vacunes i desparasitacions al dia per millorar el seu benestar.

Aquí es poden consultar els cans custodiats actualment: cans custodiats