Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Guardonats I edició premis Calvià Excel·lents

Divendres, 15 de desembre de 2023

Gràfiques Santa Ponsa, Òptica Specsavers, Feels Like Home, BCM i Luis Carrasco guardonats en la primera edició dels premis Calvià Excel·lents

L'èxit de participació confirma pròximes edicions en les quals ja s'anuncien noves categories

Video   Video

Èxit en la celebració de la primera gala dels premis Calvià Excel·lents organitzats per IBeconomía i que compten amb el suport de l'Ajuntament del municipi. 200 persones s'han congregat en aquest dimecres a la Sala Palmanova per a assistir al lliurament de guardons. El batle Juan Antonio Amengual ha celebrat l'alta participació d' «un teixit comercial que encara que local té vocació cosmopolita». Ha anunciat que de cara a 2024 s'incrementarà el nombre de categories i premis. A l'acte han assistit Silvia Delgado directora, gerent d'Institut d'Innovació de les Illes Balears, i Pilar Bonet, consellera d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca. Els premis són una miniatura del conegut cor de l'artista Carlos Terroba, membre del col·lectiu calvianer Ou Verd.

En la present edició s'han atorgat quatre guardons. En la categoria d'empreses familiars, s'ha alçat amb el premi Gràfiques Santa Ponsa, una referència en tota l'illa en el sector de la impressió. El fundador de l'empresa, Bartolomé Mateu, ha animat als joves «a continuar lluitant i treballant a Calvià».

El premi 365 a negocis oberts tot l'any ha estat per a Òptica Specsavers, empresa que destaca pel seu remarcable impacte social local i el seu compromís amb la comunitat mitjançant revisions gratuïtes i donació d'ulleres a nins de famílies sense recursos. El seu director, Andrés Román, ha celebrat «l'haver triat Calvià per al nostre negoci, un lloc en el qual volem continuar molt més temps».

El guardó d'innovació ha recaigut en Feels like home per la seva aposta pels productes sostenibles i de baix impacte mediambiental en la creació d'ambients acollidors. La seva creadora, Lorena Arance, ha agraït  «l'empenta i reconeixement que suposa aquest premi» per a una aventura personal nascuda en es Capdellà i que ja somia amb una ampliació.

En la categoria de Turisme s'ha imposat Club BCM Internacional, marca en constant renovació a l'avantguarda de l'oci nocturn, recentment triada la vintena segona millor discoteca del món. Miguel Pérez-Marsá, director general del Grup Cursach, ha volgut agrair el premi que és «per a tots els que som aquí, per a tots els que aixequen la persiana cada dia i saben el que costa. Hem de continuar invertint a Calvià».

El reconeixement especial a una llarga trajectòria lligada al turisme i a l'esport ha estat per a Luis Carrasco, home d'èxit forjat a si mateix que va arribar a Mallorca en 1968 des del seu Soria natal. Va ser el creador de la marca Palmira Hotels. Un Carrasco molt emocionat Carrasco ha volgut recordar que «sempre cal animar als joves a ser emprenedors. A Calvià tenim un gran futur, hi ha oportunitats, el municipi s'ho mereix».