Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calviā treu a licitaciķ els serveis de platges

Calvià, 1 de desembre 2023

CALVIÀ TREU A LICITACIÓ ELS SERVEIS DE PLATGES AMPLIANT I MILLORANT L'OFERTA EXISTENT

S'estén la temporada des del 15 de març al 30 de novembre, dotant a més els arenals de socorristes reactius fora de temporada

El nou plec, que arriba després de quinze anys de concessió, inclou la possibilitat de reservar hamaques i para-sols de manera presencial oa través d'aplicació mòbil

Se cerca per part del consistori oferir uns serveis de platja que combinin sostenibilitat econòmica, mediambiental i social

L'Ajuntament de Calvià ha publicat aquesta setmana a la Plataforma de Contractació de l'Estat els plecs per a l'explotació de les platges del municipi, la activitat de les quals haurà de conjugar-se amb la millora mediambiental de l'entorn litoral, “formentant el gaudi i ús públic per tots els col·lectius” . Les instal·lacions per a l'explotació dels serveis han estat agrupades en 14 lots, seguint criteris d'eficàcia i eficiència.

El nou contracte de platges introdueix novetats destacades, com ara l'ampliació de serveis des del 15 de març fins al 30 de novembre. En tot cas, també s'inclou als plecs l'obligació de dotar d'un socorrista reactiu fora de temporada o fora d'horari.

L'Ajuntament ha intentat completar uns plecs que respectin el medi ambient i l'entorn, de manera que l'ocupació màxima per instal·lacions autoritzades de qualsevol tipus no excedirà el 45% de la superfície de la platja. S'introdueixen a més, en alguns casos, llits balinesos, instal·lats a la part posterior dels arenals per fomentar l'ús d'una zona habitualment infrautilitzada. En tot cas, cap instal·lació temporal no impedeix o dificulta el pas al públic i l'ús de la platja. Per part seva, instal·lacions nàutiques com pàdel surf, pàdel surf elèctric, piragües i velomars no podran ocupar més del 10% de la longitud total de l'arenal. Pel que fa al medi ambient, els plecs eliminen tots els elements de motor.

Els horaris de serveis durant la temporada alta (juliol i agost) abastarà de 10.00 a 19.30 hores, mentre que en temporada mitjana (maig, juny, setembre i octubre) comprendrà de 10.00 a 18.00 hores, i en temporada baixa d'11 a 16 hores. Aquest darrer serà l'horari que existirà del 15 de març fins a finals d'abril i durant el mes de novembre. Són, en tot cas, serveis mínims obligatoris, amb horari màxim de tancament a les 22:00 hores. Els bars i quioscos, per la seva banda, tancaran a mitjanit.

Una de les novetats més destacades del plec és que per a la gestió dels serveis, les adjudicatàries hauran de fer servir el programa o programari de gestió de l'Ajuntament. D'aquesta manera, el pagament dels serveis es podrà fer en efectiu, o bé a través del propi programari, en format web o aplicació mòbil.

Amb aquest nou plec de platges, l'Ajuntament de Calvià reforça la seva aposta per mantenir els serveis operatius la major part de l'any.