Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Cursos de coeducació als centres públics

Dimarts, 24 d'octubre del 2023

L'Ajuntament de Calvià gestiona des d'aquest curs de forma directa els cursos de coeducació als centres públics

El fins ara 'Pla d'Educació Afectivosexual' està sent redissenyat per tècnics experts municipals

L´Ajuntament de Calvià assumeix des d´aquest curs la gestió de les activitats complementàries per menors de segon cicle d´Infantil i Primària dels 11 CEIPs (Col·legis d´Educació Infantil i Primària) del municipi. Fins al curs passat, una empresa externa oferia les activitats a 8 centres, mentre als altres 3 els tècnics de l'Ajuntament assumien la tasca. El nou pla del consistori, en canvi, preveu la gestió directa dels 11 CEIP en una iniciativa conjunta de les àrees de Família i Igualtat i Educació. Tot això apunta a una estratègia de coresponsabilitat educativa, en què s'involucra tant els docents com les famílies i que té com a objectiu final donar una resposta coordinada a les necessitats i problemes detectats des dels entorns domèstic i educatiu.

Les necessitats detectades pel nou equip de Govern passen per fer una sèrie de modificacions substancials en la gestió del servei. El primer pas és agrupar i homogeneïtzar el contingut que s'ofereix a tots els centres, alhora que s'introdueixen noves línies formatives orientades a famílies i docents. En aquest sentit, durant l'anterior legislatura va quedar desert el Lot 2 de la licitació denominat «Tallers d'educació afectivosexual dirigits a famílies de primer cicle d'educació Infantil i famílies d'educació Infantil i Primària». Des de l'Ajuntament s'ha decidit ara donar resposta a aquesta mancança, incloent aquesta formació al pla de gestió directa. Per això, es posaran en marxa aquestes càpsules formatives orientades a involucrar les famílies i convertir les escoles en centres de formació transversals.

Finalment, es procedirà a implementar les accions pertinents que es puguin desprendre de l'observatori i el diagnòstic realitzat durant el darrer curs.

En paraules de Néstor García-Muñoz -gerent de l'IMEB, Institut Municipal d'Educació i Biblioteques- la formació d'aquestes activitats ha d'incidir, com ho fa, en la consecució de la igualtat real entre dones i homes, així com en l'adquisició d'aquests valors des de la infància d'una manera lúdica. «És un objectiu a tenir en compte als centres educatius. Ens ensenya com ser responsables i fomentar una bona convivència», subratlla.