Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Campanya del Parc Arqueològic de sa Morisca

Dimarts, 24 d'octubre del 2023

SA MORISCA FA UNA CAMPANYA CONTRA L'ABANDONAMENT DE CAQUES DE CA AL PARC ARQUEOLÒGIC

Vídeo    Audio

Col·laboradors del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca fa aquesta setmana una campanya destinada a millorar la convivència entre humans i cans en aquest espai públic ubicat a Santa Ponça. Amb més de 45 hectàrees d'extensió i una història arqueològica rica, el Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca rep anualment més de 70.000 visitants. Durant aquesta setmana, l'equip educatiu del Puig de Sa Morisca aborda dos problemes fonamentals que han estat objecte de queixes dels visitants:
1. Abandonament de caques de ca: algunes persones no recullen la femta dels seus cans, cosa que ha portat a l'acumulació de més de 200 excrements en només una volta.
2. Passeig irresponsable de mascotes: el passeig de mascotes sense corretja ha generat diversos problemes, incloent-hi la manca de recollida d'excrements, inseguretat per a nins i adults, i un impacte negatiu a la fauna silvestre del parc.

Accions planificades
Per abordar aquestes qüestions, l'equip del Parc Puig de Sa Morisca duu a terme les accions següents:
1. Xerrada amistosa: s'establirà un punt d'informació a l'entrada del parc per dialogar amb els visitants, especialment els que passegen cans. L'objectiu és recollir opinions i suggeriments per trobar-hi solucions conjuntes.
2. Acció divertida i neta: es realitzarà una activitat de recol·lecció de deixalles de ca a l'entrada i els principals senders del parc. Aquests seran reemplaçats per elements més divertits, incentivant la responsabilitat dels propietaris de mascotes.
3. Participació a xarxes socials: el projecte es promourà a les xarxes socials a través del compte @parcsamorisca. S'anima la comunitat a compartir les seves idees i etiquetar el projecte amb els hashtags #adioscacas i #samorisca.

L'equip educatiu del Puig de sa Morisca vol recordar als propietaris de mascotes que aquests comportaments són incívics i contravenen la normativa municipal, podent resultar en multes de fins a 3.000 €. L'objectiu és crear un parc net i agradable per a totes les persones i animals, i la col·laboració de la comunitat és fonamental per assolir aquest objectiu.

Junts, s'espera aconseguir una millora significativa en la convivència al Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca. S'agraeix a la comunitat pel seu suport i compromís per tenir cura d'aquest espai públic únic.