Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calvią impulsa els patis inclusius

Dissabte, 21 d'octubre de 2023

CALVIÀ IMPULSA ELS PATIS INCLUSIUS ALS SEUS ONZE COL·LEGIS PÚBLICS DEL MUNICIPI

El projecte, subvencionat per l’IMEB, tracta de convertir els llocs de lleure en espais oberts, lúdics i esportius per a tots els infants

El CEIP Ses Quarterades, a Calvià Vila, ha estrenat en el present curs el seu propi pati inclusiu, amb el qual cerca obrir l’espai recreatiu de l’alumnat a tota mena de disciplines. Es tracta de l'últim dels onze centres educatius del municipi que se suma a una iniciativa que compta amb el suport econòmic de l’Institut Municipal d’Educació i Biblioteques. L'alumnat que cursa estudis als col·legis d'infantil i primària del municipi tenen d’aquesta forma els patits adequats i segurs per a la pràctica de múltiples especialitats (bicicleta, patins i patinets), adaptant-se a totes les edats i nivells educatius.

En el cas de Ses Quarterades, el parc està construït amb una base de terra i una fina capa d'asfalt que conforma pendents, juntament amb un tub de drenatge que evita l’acumulació d'aigua. Al pati es troben obstacles i corbes peraltades, cobertes amb un paviment antilliscant tipus slurry, per a millorar la durabilitat i la seguretat del circuit. El pati també compta amb marques viàries i un plafó informatiu.

Amb aquesta iniciativa, es milloren les instal·lacions per a la pràctica d'activitats relacionades amb la psicomotricitat, el ciclisme i el patinatge. A més, es busca fomentar un estil de vida actiu i saludable, promoure valors cívics i ètics, i contribuir al desenvolupament sostenible mitjançant la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport urbà.

Els objectius del projecte inclouen dinamitzar el pati escolar, crear un espai innovador que combini l'oci amb l'esport, oferir oportunitats d'aprenentatge i desenvolupament d'habilitats motores, promoure valors com l'esforç i la constància. També, per millorar els patis, cada centre escolar es compromet a adquirir material de joc fix, com pot ser un rocòdrom, focus, o taules i bancs per a pícnic. Igualment, han d'adquirir material no fix, com ara xarxes o equips de música.

Aquesta proposta inclusiva es fa d'acord amb un conveni de col·laboració subscrit entre l'Ajuntament de Calvià, l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques (IMEB) i la Conselleria d'Educació. Totes tres institucions vetllen per a l'actualització de les zones d'esplai dels centres educatius, perquè comptin amb materials i elements adaptats a tot l'alumnat i facilitin dur a terme activitats inclusives, a fi de fomentar la igualtat, la prevenció del racisme, l'homofòbia o la discriminació per raons de capacitat. En aquest sentit, s'inverteixen 22.500 € en cadascun dels onze col·legis públics del terme: Son Ferrer, Xaloc, Puig de Sa Morisca, Son Caliu, Bendinat, Cas Saboners, Jaume I, Puig de Sa Ginesta, Galatzó, Ses Quarterades i Ses Rotes Velles.

En conclusió, el projecte cerca proporcionar un espai segur i divertit per a la pràctica d'activitats esportives i de psicomotricitat, que promou un estil de vida actiu i saludable entre l'alumnat de primària de tots els col·legis públics de Calvià.