Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Acte de cloenda del programa Joves Qualificats

Dijous, 19 d'octubre del 2023

Acte de cloenda i reconeixement a participants del programa Joves Qualificats organitzat per l'IFOC i subvencionat per SOIB Entitats Locals 2022 a Calvià

El passat 10 d'octubre, en un acte emotiu de cloenda, l'Ajuntament de Calvià va reconèixer la tasca dels joves participants al Programa SOIB Joves Qualificats – EntitatsLocals 2022. Aquest programa, que va suposar la contractació a jornada completa durant 12 mesos de 13 persones aturades menors de 30 anys amb titulació superior de formació professional o universitària, inscrites a Garantia Juvenil, ha beneficiat significativament el municipi de Calvià. Un any més gràcies a aquesta convocatòria, l'Ajuntament de Calvià, en col·laboració amb l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) (11 persones contractades), l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques (IMEB) (1 persona contractada) i l'Oficina Municipal de Tributs (OMT) (1 persona contractada), va començar el Programa SOIB Jove Qualificats Entitats Locals 2022.

Aquest programa, promogut pel Servei dOcupació de les Illes Balears (SOIB) i finançat pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu dOcupació Juvenil 2014-2020, va comptar amb una aportació del SOIB de 428.056,57 € , distribuïts en 376.373,40 € per a l'Ajuntament de Calvià, 18.585 € per a l'OMT i 33.098,20 € per a l'IMEB. L'aportació total municipal va ser de 32.095,43€. Aquesta edició va marcar la quarta convocatòria del Programa SOIB Jove a Calvià, en què ja han participat un total de 64 joves. D'aquests, 10 compten amb titulacions universitàries, mentre que la resta tenen títols de cicles formatius de grau superior.

Aquestes persones varen exercir funcions relacionades amb els estudis i varen dur a terme diversos projectes en àrees i serveis de l'Ajuntament i les empreses municipals. L'objectiu principal d'aquest programa és facilitar la inserció al mercat laboral dels joves titulats, brindant-los l'oportunitat d'adquirir experiència professional al seu sector i conèixer de prop l'Administració Pública. En finalitzar els projectes esmentats, lIFOC proporcionarà a aquests joves treballadors els recursos necessaris per fomentar la seva ocupabilitat, incloent l'Agència Municipal de Col·locació de l'Ajuntament, el Servei d'Orientació Laboral, el Servei d'Atenció a l'Emprenedor i accions formatives organitzades per l'IFOC. Aquest acte de cloenda representa una fita significativa en el compromís de l'Ajuntament de Calvià amb la formació i l'ocupabilitat de la joventut local.

La inversió en el desenvolupament de talent i la creació d'oportunitats laborals continua sent una prioritat a Calvià, amb la convicció ferma que el futur de la comunitat es construeix a través de la capacitació i la inclusió dels joves. L'Ajuntament de Calvià s'enorgulleix dels èxits dels participants al Programa SOIB Jove Qualificats – EntitatsLocals 2022 i espera continuar contribuint al creixement i desenvolupament dels joves a la regió en els propers anys.