Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Lliurament de diplomes de pràctiques vocacionals

Divendres, 4 d'agost de 2023

Lliurament de diplomes als 57 joves de Calvià que completen les pràctiques vocacionals a empreses públiques i privades

Els estudiants són rebuts a l'Ajuntament pel batle Juan Antonio Amengual: «el futur és vostre»

Declaracions del batle    Vídeo de la noticia

57 joves de Calvià estudiants de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat han participat a la X Edició Pràctiques Vocacionals organitzades per l'Ajuntament del municipi. Aquest dijous han rebut el diploma que acredita les pràctiques que han desenvolupat i que els han permès conèixer professions de primera mà per poder triar la seva formació acadèmica en el futur. El programa —impulsat per l'IMEB – CUC (l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques – Centre Universitari Calvià)– ha estat possible gràcies al nodrit grup de 62 entitats participants i 11 centres educatius, tant públics com privats.

El projecte ofereix als estudiants la possibilitat de viure una experiència real dins del món laboral, amb professionals de diferents camps, per ajudar-los en l'elecció de la futura vocació. Les visites a les empreses es complementen amb entrevistes dels joves amb professionals i el coneixement dels detalls laborals i acadèmics necessaris per ajudar-los en elecció. Les pràctiques sumen entre 12 i 16 hores, i alguns estudiants hi han assistit fins a quatre entitats. En total han estat 153 pràctiques. Les professions que han despertat més interès són les de Medicina, Psicologia educativa, Advocacia, Educació primària, Bioquímica, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Biologia o Criminologia. Amb la promoció 2022-2023 ja són 445 joves i 357 entitats les que han passat pel programa durant una dècada.

A més dels joves estudiants —els veritables protagonistes del lliurament de diplomes—, han participat a l'acte: Juan Antonio Amengual, batle de Calvià; Jaume Bujosa, tinent de batle d´Habitatge, Urbanisme, Patrimoni i Educació i President de l´IMEB; Antonio Torres, Gerent de l'IMEB; així com representants dels centres educatius i de les entitats públiques i privades col·laboradores.

El batle ha tingut unes paraules dedicades als joves, als quals ha animat a no permetre que ningú «us digui que no podeu aconseguir allò que us proposeu (…) Us trobau al principi del camí, dels camins, millor dit, perquè són nombrosos els que teniu davant vostre. Us ajudam a triar el camí, a anar allà on vulgueu anar, a construir tot el que cal construir. Ho aconseguireu amb constància, humilitat i respecte, sobretot respecte a vosaltres mateixos». Amengual s'ha mostrat orgullós de la presència a l'Ajuntament dels estudiants: «sé que em trob davant valents, davant els joves calvianers que ben aviat seran advocats, professors, policies, metges… Aquella que sigui la vostra elecció, ben presa estarà si obreu amb esforç i il·lusió. Viviu el moment d'avui perquè el demà és vostre».

Les entitats col·laboradores han estat les següents:

Públiques: Astilleros de Mallorca, CEIP Bendinat, CEIPSes Quarterades, CEIP Ses Rotes Velles, CEIP Son Ferrer, Delegació de Defensa de les Illes Balears, Equip d'Atenció Primerenca- Conselleria Educació, ENAIRE, Guardia Civil, IMEDEA, Instituto de Medicina Legal de les Illes Balears, Oficina d'Inversions Estratègiques, Policía Nacional, Salvamento Marítimo, Samu061, Son Espases, IES Centre de Tecnificació de les Illes Balears, UIB (Dep. Psicologia, Neurobiologia, Bioquímica, Biologia, Economia, Escola Politécnica Superior, LADAT), IMEB – Escoletes, Ajuntament de Calvià (ICE, manteniment)

Privades: Academia Carrió, Academia Serpol, Agencia Yagle, Autoevo, CEF, CESAG, Clínica Ddental Yarza, Clinica veterinaria Exotely, Clínica veterinaria Sta. Ponça, Cristina Gelabert psicologia, Detectives Garbo, Editorial Muntaner, Escola superior d'art dramàtic de les Illes balears, Escritora Aina Fullana, Espill teatre, Estel ingeniería y obras, Escuela EDIB - grupo fleming, Gopel, Gras reynés arquitectos, Grupo Ferrà, Labolife, Frogames, Llongueras, Turmina, Vaquer, Vm beauty, Mallorca Premium tours, Manuel Beltran notario, Marga Rigo nutrició, Marineland, Maverid, Mente forense, Meteoclim, MQC gym, Oliver Solano abogados, Onmiaccess, Panamedia international flight school, Perez studio arquitectos, Salom Eestudi, Stork.