Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

30 joves es formen al PQI de Son Ferrer

Dimecres, 15 de març de 2023

30 JOVES QUE ABANDONAREN ELS SEUS ESTUDIS DE FORMA PREMATURA ES FORMEN A CALVIÀ A TRAVÉS DELS PROJECTES DE QUALIFICACIÓ INICIAL PQI

30 joves, d'entre 16 i 21 anys, estan rebent formació en el centre de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) de Son Ferrer, en el marc del Projectes de Qualificació Inicial (PQI) que tenen com a objectiu formar joves que han abandonat el sistema educatiu de manera prematura per tal que puguin continuar els seus estudis o donar-los eines per a què aprenguin un ofici per la seva inserció al mercat laboral.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha visitat les instal•lacions aquest matí i ha escoltat l’experiència que li ha transmès l’alumnat que té, amb aquesta iniciativa, segones oportunitats per a seguir formant-se i per preparar-se per entrar en el mercat de treball. Entre altres coses que han comentat, han assegurat que han passat de no tenir motivació en els seus estudis, o creure que no feien res profitós, a sentir-se amb més motivació i amb ganes de seguir formant-se.

A la visita també hi ha estat la presidenta de l'IFOC i tinenta de batle d'Educació i Formació, Olga Granados; la tinenta de batle de Joventut i Participació i vicepresidenta de l'IFOC, Marga Plomer; el regidor de la zona de Son Ferrer, Alfonso Molina, i el gerent de l’IFOC, Darío Espallargas.

A Calvià, s'ofereixen dues especialitats, via certificats de professionalitat: un PQI d'auxiliar de manteniment d'electromecànica de vehicles, que es va iniciar el 1994, i un altre d'Auxiliar de Perruqueria que té una trajectòria de 6 anys. Amb aquesta formació obtenen el primer nivell d'Educació per a Persones Adultes i el Certificat de Professionalitat nivell 1.

A més, enguany s’ha consolidat l'execució d'un programa de formació preferentment per a persones desocupades, subvencionat pel SOIB, que són un curs de manipulació de sistemes frigorífics que utilitzin refrigerants fluorats destinats a confort tèrmic de persones instal•lats en vehicles, i un certificat de professionalitat de cures estètiques de mans i peus. Amb aquests programes, se cerca augmentar el nivell d’empleabilitat per a la inserció laboral de l’alumnat i la millora professional mitjançant les accions formatives que es duen a terme.