Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Festes i tradicions

Com tots els municipis que tenen molts de segles d'història, Calvià commemora velles tradicions. La majoria tenen relació amb festivitats del calendari cristià o amb fets històrics importants. Però en el darrers anys s'han incorporat altres festes més lúdiques, com la Festa de la Primavera o la Festa de l'Estiu, que cada vegada estan més consoliades.

Reis: 5 de gener. La festivitat de la revetla de l'Epifania és la més esperada pels més petits. La Colcada dels Reis d'Orient està formada per carrosses decorades amb vistosos motius nadalencs. Ses Majestats recorren els nuclis del municipi de Calvià per repartir regals i il·lusió.

Festes de Sant Antoni i Sant Sebastià: Per Sant Antoni i Sant Sebastià, 17 i 20 de gener respectivament, tot Mallorca encén foguerons. A Calvià vila, al costat de l'Església, per Sant Antoni s'encén un gran fogueró on, segons la tradició, es crema el dimoni. De aquesta tradició recuperada, hi ha constància des de 1652, any en què la pesta no afectà el poble de Calvià, segons pareix gràcies a Sant Sebastià.

Carnestoltes: Els darrers dies abans de Pasqua, s'organitzen les festes de carnestoltes abans d'entrar en el període religiós de la Quaresma. Els grans i els petits es desfressen i desfilen pels carrers de Calvià. Calvià vila i es Capdellà solen organitzar una Rua en la qual participen tots els veïnats.

Pancaritat i Diumenge de l'Àngel: Després de les festes de Setmana Santa es reuneixen els veïnats per fer una petita excursió al camp, convocats per les parròquies. En aquest dia, tot el món comparteix les sobres de menjar preparat especialment per a la Pasqua, com ara panades, robiols i crespells i passen junts un dia ple de diversió i amistat.

Sant Joan: 24 de juny. Sant Joan Baptista és el patró del municipi. Aquest dia és festiu a Calvià vila. Entre els actes que s'organitzen destaquen els homenatges als veïnats més majors, se celebra una missa, hi ha actuacions de balls regionals, etc. Aquesta festa se celebra des dels anys cinquanta.

Sant Jaume: 25 de juliol. La festa de sant Jaume és la festa més important de Calvià Vila. Durant tota una setmana, es realitzen moltes activitats al poble. L'objectiu principal és passar-ho bé.

Festes del Rei en Jaume:  La festa del rei en Jaume va començar a celebrar-se el 1995 commemorant un fet històric de gran importància com va ser el desembarcament i inici de la conquesta del regne islàmic de Mallorca el setembre de 1229. Al voltant d'aquesta data se celebren multitud d'actes, el més emblemàtic dels quals és una representació de l'arribada i la lluita entre cristians i sarraïns a la platja de Santa Ponça.

Festes d'estiu: Durant els mesos d'estiu cada una de les zones de Calvià celebra les seves festes, organitzades per les associacions de veïns i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calvià. És un bon moment perquè els veïns trobin i gaudeixin de l'estiu.