Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Incendis forestals

El servei de Medi ambient, juntament amb altres departaments col·laboradors, desenvolupa diferents accions per a la prevenció, recuperació i restauració de zones afectades per incendis forestals.

 • PREVENCIÓ D'INCENDIS
 • REFORESTACIÓ I RESTAURACIÓ DE ZONES AFECTADES PER INCENDIS
 • ADOPTA LA SERRA

 El projecte "Adopta la Serra" promogut per un grup de joves usuaris del Generador i el Servei de Joventut de Calvià, en col·laboració amb el Servei de Medi ambient, la finca Galatzó i l'Oficina Calvià pel Clima, té com a objectiu recuperar zones del municipi de Calvià i de la Serra de Tramuntana afectades per incendis forestals.

El projecte es planteja com un projecte integral a llarg termini, i en el marc de les accions que s'estan desenvolupant a traves de la Comissió Tot(s) per Sa Serra, impulsada per la Conselleria de Medi Ambient.

El projecte combina diferents tipus d'accions: captació de fons, tallers de formació, participació, sensibilització ciutadana, accions de restauració de les zones afectades com a reforestacions a partir de plantes conreades en vivers urbans forestals, intercanvis juvenils, etc.

 Objectius:

 • Recuperar i restaurar zones del municipi de Calvià fortament castigades per incendis forestals.
  Creació de vivers forestals urbans, camps de treball de recuperació i restauració i campanyes de captació de fons.
  Formar i sensibilitzar als joves participants en gestió forestal, bones pràctiques ambientals i recuperació d'àrees afectades per incendis.Fomentar la conscienciació i sensibilització ambiental de joves i ciutadans sobre prevenció d'incendis forestals.
  Fomentar la participació i implicació ciutadana en el projecte a través de la captació de fons i difusió a través de xarxes socials i altres mitjans.
  Adhesió al programa Europeu Erasmus+ d'intercanvi juvenil.
  Creació d'un programa d'intercanvi juvenil entre municipis de la illa.