Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

45 persones es beneficien del programa Reactiva

Diumenge, 23 de juny de 2024

45 persones es beneficien del programa d'ocupació Reactiva a Calvià que ja prepara la nova convocatòria de cara al 2025

Els treballadors del programa de l'IFOC han estat rebuts a l'Ajuntament per l'equip de govern municipal

Video    Audio

El programa Reactiva encara la recta final amb la mirada posada a la seva reedició. 45 persones han obtingut un contracte de treball a fins a 13 àrees municipals de l'Ajuntament de Calvià entre gener i agost del present any. És una iniciativa organitzada per l'IFOC (Institut de Formació i Ocupació) de Calvià gràcies a una subvenció del SOIB i el finançament del Fons Social Europeu Plus (FSE+) per un import de 498.000 euros. El proper programa Reactiva s'iniciarà el gener del 2025 en termes similars.

Els usuaris del programa Reactiva han estat rebuts a l'Ajuntament pel batle Juan Antonio Amengual, el tinent de batle responsable de Treball i Formació, Manuel Mas, i el gerent de l'IFOC, Fernando Palmer. Amengual ha volgut animar els treballadors a desenvolupar «la vostra capacitat de superació. No desistiu, no deixeu que ningú us mengi la moral, depèn de vosaltres aconseguir les oportunitats i allà hi haurà l'ajuntament per ajudar en allò que faci falta».

Mas ha agraït la col·laboració del SOIB i ha valorat el programa Reactiva que «que ensenya a pescar, no dóna el peix. Se us ajuda a cercar oportunitats perquè aconseguiu tirar endavant pels vostres propis mitjans, això és el que us farà independents». Ja es treballa en la preparació del proper Reactiva, tal com ha anunciat Palmer: «seguirem amb el nostre objectiu d'ajudar al màxim de persones, aquesta etapa tindrà continuïtat amb aquest i altres programes nous».

En aquesta edició, Reactiva ha establert dues línies de contractació. A la primera, s'ha fet servir 26 menors de 30 anys, sense estudis superiors, inscrits com a demandants de treball al SOIB i al Sistema Nacional de Garantia Juvenil. La segona ha donat feina a 19 persones aturades, majors de 30 anys, aturats de llarga durada i inscrits al SOIB com a demandants de feina. S'ha realitzat una contractació a jornada completa, durant 6 mesos, per fer obres i serveis d'interès social que han beneficiat el municipi.