Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Final de curs de l'escola d'adults de Calvià

Dilluns, 24 de juny de 2024

FINAL DE CURS DE L'ESCOLA D'ADULTS DE CALVIÀ

El centre destaca pel seu passat com a pioner en l'FP per a adults, l'educació semipresencial i per ser ecològicament sostenible

El Centre d'Educació de Persones Adultes de Calvià (CEPA) celebra la fi de curs amb la participació d'alumnat, professorat, personal de serveis i autoritats. Aquest curs ha tengut una matrícula de 717 alumnes, amb un 69’31% de dones, les que tenen entre 20 i 35 anys són el perfil majoritari. El 35’70% dels alumnes són nascuts a les Balears, el 17’50% de la resta de l’estat espanyol i el 46’80% són d’altres països, de 62 nacionalitats. Aquest any acadèmic s’han lliurat 56 títols, entre els graduats dels cicles formatius de grau mitjà, grau superior i educació secundària per a persones adultes (ESPA).

El CEPA Calvià, fundat el 1986, ha estat pioner en l'educació de persones adultes a les Balears.

Entre les fites més destacades hi ha la introducció de la formació professional l'any 2000, el primer centre d'Espanya en oferir FP per a adults. Aquesta iniciativa va sorgir, sobretot, en resposta a la demanda de cambreres de pis que desitjaven millorar les condicions laborals i ser auxiliars de clínica. Llavors, el CEPA Calvià va adaptar-ne els horaris i durada per facilitar l'accés amb un cicle de grau mitjà amb horaris d'horabaixa i menys càrrega lectiva.

En el desenvolupament del CEPA Calvià també és molt destacable la sostenibilitat i la innovació. Primer de tot, perquè és l'únic centre de tot Espanya ecològicament sostenible amb l’obertura de l'edifici nou en aquest curs escolar, i segon, per la creació de l'ESPA en format semipresencial el 1998, una modalitat flexible adaptada a les necessitats de l'alumnat durant la temporada turística. Per al batle de Calvià, Juan Antonio Amengual, “l'educació semipresencial permet als alumnes continuar els estudis malgrat les responsabilitats laborals. Sens dubte, això contribueix a millorar la qualitat de vida i les oportunitats laborals dels calvianers. Aquestes accions innovadores són clau en el desenvolupament del CEPA Calvià i reflecteixen el compromís del centre amb l'educació de qualitat”.

Actualment, s'hi imparteixen dos cicles de la branca sanitària, un amb horari normal i un altre amb temporalització adaptada, així com un cicle de grau mitjà d'atenció a persones en situació de dependència. També és l'únic CEPA que ofereix un cicle de grau superior d'integració social.

La directora del centre és Francisca Muñoz Solomando, que ocupa el càrrec des de 1994 i és la professional més veterana en aquest àmbit. Amb motiu de la fi de curs, ha escrit un article que serà publicat en l'Anuari de l'Educació.