Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

La Llar de Calvià inicia sortides a les platges

 

Dijous, 20 de juny de 2024

LA LLAR DE CALVIÀ INICIA LES SORTIDES DELS RESIDENTS A PLATGES DEL MUNICIPI DOS PICS PER SETMANA DURANT L'ESTIU 

La mesura cerca millorar l'estat d'ànim dels grans i rompre amb la rutina 

Audio Fina Riera         Audio Juan Caimari

La Llar de Calvià ha posat en marxa activitats noves per als residents a l'aire lliure. D'aquesta setmana ençà han començat les sortides a les platges del municipi que es programen els dilluns i els dijous. La primera sortida ha estat a Palmanova. Aquesta mesura s'emmarca a un pla de dinamització per oferir experiències lúdiques i saludables al voltant de 60 residents de la Llar. L'any passat es va posar en marxa amb resultats excel·lents l'equinoteràpia que fa poc ha donat pas a la canoteràpia. De la mateixa manera es programen sovint sortides dels residents. 

Juan Caimari, gerent de la Llar de Calvià, ha explicat que «hem de rompre constantment amb la rutina, l'enemic més poderós de la gent gran. Per això, cercam formes de què els residents puguin tenir experiències noves i alternatives tant dins com fora de la Llar. El que és important és que cada cert temps plantegem canvis que els mantenguin actius i amb il·lusió. Iniciatives petites com anar a la platja poden semblar poca cosa, però per a molts dels nostres residents és una experiència que feia anys que no vivien». 

Per la seva banda, Fina Riera, psicòloga del centre, apunta que «anar a la platja els aporta beneficis grans, experiències sensorials com tornar a sentir l'arena, l'aigua, la brisa marina… I també saludables, com la moderada exposició al sol per obtenir vitamina D i millorar l'estat d'ànim».