Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Propostes del Consell de la Infāncia de Calviā

Dilluns, 17 de juny de 2024

EL CONSELL DE LA INFÀNCIA DE CALVIÀ IMPULSA QUATRE PROPOSTES PER MILLORAR LA VIDA DELS AL·LOTS

Les iniciatives desenvolupades per l'alumnat de 6è de primària fomenten la participació dels infants en la vida democràtica

La cloenda del Consell de la Infància i Adolescència del curs 2023-2024 s'ha celebrat avui horabaixa a la Sala Palmanova. En aquesta cerimònia, cada membre del consell ha rebut un diploma per la seva participació de mans del batle, Juan Antonio Amengual; la tinent de batle de Participació, Esperanza Catalá; i la directora de Serveis Socials, Mónica Molina. També han estat presents a l'acte representants d'entitats socials, així com representants de centres educatius i associacions de mares i pares. Durant l'acte s'han projectat dos vídeos sobre les propostes fetes per la trentena de petits consellers. En l'acte, el batle s'ha dirigit als infants per agrair-los “la il·lusió per millorar aquest municipi i per participar activament en l'avanç dels drets i la qualitat de vida de tots els infants calvianers”

El Consell de la Infància i l'Adolescència de Calvià, en el marc del II Pla Local d’Infància i Adolescència, ha presentat quatre propostes desenvolupades per l’alumnat de 6è de primària de les escoles participants en la iniciativa Ciutat Amiga de la Infància que versen sobre l'entrada als instituts, el joc King-Pin, un logo propi i films en català.

Fer més amigable la benvinguda des de 6è de primària als Instituts d'Educació Secundària
La proposta inclou una presentació guiada per l'institut a càrrec dels consellers del Consell de la Infància, una gimcana per fomentar el vincle i un berenar. També han suggerit crear un manual de benvinguda. Aquesta idea va sorgir arran d'un treball pel Parlament infantil sobre entorns segurs, on exposaren que el pas als IES com més hostil comparat amb els col·legis La proposta s'ha enviat als caps d'estudis d'ESO, que consideren incorporar-la el curs que ve.

Pintar pistes de King-pin als CEIP i IES
El King-pin és el joc preferit dels infants de Calvià, i per això s'ha assolit el compromís que es podrà practicar a tots els col·legis i instituts públics del municipi. Aquesta iniciativa del Consell de la Infància destaca la importància d'aquest joc que ha arrelat profundament a la comunitat escolar durant més de dues dècades. El King-Pin va néixer al col·legi Jaume I de Palmanova fa 24 anys, gràcies a la creativitat de Juan Claudio Sanz Albaladejo i l’alumne David Vives. Més que un simple joc de pilota, el King-Pin representa valors d'igualtat, gaudi i participació activa, i s'ha consolidat ja com una part fonamental de la identitat col·lectiva de Calvià. El joc també, és part del currículum escolar amb el nom de Quimpin, una adaptació menys competitiva per als estudiants de primària.

Crear un logo propi del Consell de la Infància i l'Adolescència de Calvià
Els infants han dissenyat diversos logos i han votat el guanyador, que es va enviar a un dissenyador per millorar-ne la qualitat. El logo s'ha presentat oficialment avui en l'acte de Cloenda del Consell d'Infància i Adolescència.

Projectar cinema en català de franc
Els infants han volgut que es faci cinema adaptat a la seva edat a Es Generador i han triat que sigui en català. La proposta ha estat projectar la pel·lícula "Elemental" dins el programa "Film Pass" del Servei de Joventut. La projecció es va dur a terme el passat 11 de juny a Es Generador i va ser tot un èxit de participació. No oblidem que el cinema també és un punt de trobada per a la comunitat.

La cloenda del Consell de la Infància i l'Adolescència del curs 2023-2024 ha destacat que les quatre propostes presentades pels consellers i conselleres han estat executades i que les noves propostes seran analitzades pel personal municipal per poder donar-los una resposta, mostra que la feina dels infants contribueix en el progrés social de Calvià per a una comunitat més participativa.