Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Terāpia amb cans a la Llar de Calviā

Dissabte, 11 de maig de 2024

LA LLAR DE CALVIÀ IMPULSA UN PROGRAMA DE TERÀPIA AMB CANS PER COMBATRE LA SOLEDAT DELS RESIDENTS

Chloe és una Schnauzer miniatura d'11 mesos que s'ha convertit en una més de la Llar

Video

Una «resident» de la Llar de Calvià s'ha guanyat l'estimació de la resta dels companys. Chloe és una Schnauzer miniatura de només 11 mesos que va arribar a la residència quan era just una cusseta. Asseguren que se sent la protectora dels residents, una cosa així com a «una agent de la Guàrdia Civil». Que es faci amb tothom ha motivat l'impuls d'un projecte de canoteràpia a la Llar. Després d'una exitosa experiència en equinoteràpia, els cavalls han donat pas a Chloe.

Juan Caimari, gerent de la Llar de Calvià, ha explicat que «després d'un cicle de tres mesos d'equinoteràpia canviam de cicle i la veritat és que el resultat ha estat fantàstic, ha millorat fins i tot l'experiència anterior, i això que va ser excel·lent». Juana María Prats, tinent de batle de Serveis Socials, Família i Tercera Edat, apunta que «a la Llar perseguim la innovació. Hemos detectat que els residents responen molt bé a les novetats. Ens proposam crear maneres noves perquè els residents no s'aturin».

Els residents interactuen amb Chloe, la treuen a passejar, la pentinen, activitats senzilles que esperen amb il·lusió i els manté actius. Josefina Riera, psicòloga del centre, sosté que «les teràpies amb animals ajuden a millorar la qualitat de vida física i emocional del resident. El que hem notat és com Chloe els ajuda a mostrar emocions i a pal·liar el sentiment de soledat». Riera assegura que la cusseta coneix tots els residents perquè «s'adapta a la forma de caminar de cadascú quan la treuen a passejar, al seu ritme, als que van amb un caminador o en cadira de rodes».