Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Remodelaciķ c/ Gķngora i obertura vials Magaluf

Calvià, 12 de maig de 2023

FINALITZADES LES OBRES DE REMODELACIÓ DEL CARRER GÓNGORA DE MAGALUF

L'obertura del vial principal de la RES-50 permetrà una connexió més directa amb l'autovia

L'Ajuntament de Calvià ja ha rebut aquesta setmana el tram del carrer Góngora que s'ha renovat, des del carrer Blanc fins al carrer Galió, així com els carrers i camins de la urbanització de la RES-50 de Magaluf, per la qual cosa els vials ja estan oberts al públic.

Amb l'obertura del vial principal de la RES-50 s'aconsegueix connectar el carrer Góngora amb el camí de sa Porrassa, que té connexió amb l'autovia, cosa que permet accedir-hi d'una manera més directa, sense haver de desplaçar-se per Magaluf o Palmanova, alleugerint així el trànsit per les vies urbanes.

Pel que fa al carrer Góngora, ja està obert completament el tram que va des del carrer Blanc fins al carrer Galió (rotonda de la pista d'Atletisme). Aquest tram de carrer s'ha renovat completament passant de ser una via ràpida amb preferència per als vehicles, a una via amable en què es dóna el protagonisme i la preferència al vianant. En aquest sentit, s'han eliminat els dos carrils per sentit incorporant un passeig de 4 m d'amplada per a vianants, jardineres i arbres i un carril bici. A més, s'han instal•lat pluvials per evitar inundacions al carrer.

A la RES-50 de Magaluf l'Ajuntament ja ha atorgat la llicència per a la construcció, per part de la promotora privada, de 87 habitatges protegits (75 VPO i 12 VPT), que serà la primera fase de la Reserva Estratègica de Sòl, on també hi ha uns terrenys que revertiran a l'Ajuntament per a la construcció de 78 habitatges més de protecció oficial. A més, la promotora ha condicionat les zones verdes de la RES-50 amb camins i estanys a la zona de la Marina de Magaluf que ja s'han obert i pels quals ja hi pot circular el públic.

En tots dos casos, les obres de remodelació les ha dut a terme la promotora de la urbanització de la RES-50. En el cas del carrer Góngora, que és fora de l'àmbit de la RES, la promotora va acceptar un acord amb l'Ajuntament per millorar aquesta via que, en principi, no estava prevista.