Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Programa solidari Vacances en Pau 2023

Dimarts, 4 d'abril de 2023

Programa solidari Vacances en Pau 2023

Un any més, l'Ajuntament de Calvià donarà suport al programa solidari d'estiu Vacances en Pau. Vacances en pau és un programa humanitari de caràcter solidari amb el poble sahrauí que consisteix en l'acolliment de nines i nins sahrauís per part de famílies de Balears durant dos mesos d'estiu.

L'acolliment és un acte de solidaritat, no només cap a aquestes nines i nins, sinó amb el seu poble. A més, implica sensibilització per part de la població mallorquina amb el conflicte del Sàhara Occidental, que es manté des de 1975, quan el Regne del Marroc va invadir el territori del Sàhara, fins aleshores colònia espanyola.

El programa està organitzat per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de Balears i per la delegació per a Balears de la República Àrab Sahrauí Democràtica i aquest estiu tindrà una durada de dos mesos, durant el juliol i l'agost.

Durant dos mesos aquests nins i nines conviuen amb les seves famílies d'acolliment, passen una revisió mèdica per poder diagnosticar i tractar aspectes sanitaris i així prevenir el desenvolupament de malalties greus. Alhora, és una oportunitat per acostar i compartir cultures, la qual cosa enriqueix tant a membres de la família d'acolliment com als nins i nines sahrauís.

L'Ajuntament de Calvià col·labora amb les famílies d'acolliment del municipi, facilitant la conciliació, oferint gratuïtat en els serveis municipals d'aules d'estiu o el campus esportiu.

Per més informació sobre el programa, podeu contactar amb:
Associació d'Amics del Poble Sahrauí de Balears
Tel. 971 728 839 - vacancesenpau@gmail.com
Ajuntament de Calvià - Departament de Desenvolupament Social
Tel. 971 139 173 - calviasocial@calvia.com