Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Consultau les activitats de la Nit dels Perseids

Dimecres, 10 d'agost de 2022

L'Institut Mallorquí de Ciències de l'Espai i l'Ajuntament de Calvià organitzen Les Nits dels Perseids a la finca pública de Galatzó

L’IMCE ofereix les millors condicions per gaudir dels Perseids o ‘Llàgrimes de Sant Llorenç’ 

Aquest divendres 12, a les Cases de Galatzó 

L’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai ha organitzat, amb la col·laboració de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calvià, la ‘Nit dels Perseids’ aquest divendres, dia 12, a les Cases de la finca Pública de Galatzó, a Calvià, amb l’objectiu de “ensenyar les recomanacions i estratègies per veure amb garanties” les ‘Llàgrimes de Sant Llorenç’, o pluja de meteors, el dia de la seva màxima activitat, segons l’IMCE. S’ofereix aquesta oportunitat a grups reduïts, tant en català com en castellà, amb explicacions a càrrec d’experts.
La jornada de divendres 12 inclourà, a més de l’observació amb telescopis, una visita guiada a les cases de Galatzó a càrrec del divulgador del patrimoni Tomàs Vibot, una introducció al fenomen dels Perseids per l’enginyera informàtica i planetarista Elena González i l’explicació del cel (‘stargazing’) amb l’ajuda d’un làser de Margalida Barrera, experta en didàctica de l’astronomia. Opcionalment es podrà participar al curs Constel·lacions. Estratègies de localització i desplaçament anual i nocturn.
Per a l’activitat a les cases de Galatzó es disposarà un bus llançadora, des del Palau d’Esports de Calvià, cada mitja hora a partir de les 19 hores. L’activitat és gratuïta per als menors de 12 anys i té un preu de set euros per als menors de 18 anys, de 15 per als adults i de 25 la participació al curs.
Les reserves es fan al lloc web de l’IMCE, a la pàgina d’esdeveniments: https://www.imce.es/nit-de-perseids-12-dagost-de-2022-a-les-cases-de-galatzo/
L’IMCE i l'Ajuntament de Calvià organitzen aquestes observacions des del 2016, si bé es varen haver de suspendre el 2020 per la situació sanitària. Divendres passat es va dur a terme la mateixa experiència al castell de Bellver, amb una gran resposta de públic.