Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Melis i Prats guanyen la Galatzó Trail

Diumenge, 21 de novembre de 2021

    

TONI MELIS I CRISTINA PRATS GUANYEN LA GALATZÓ TRAIL 2021 I ES PROCLAMEN CAMPIONS DE BALEARS

Amanda Martín y Damià Ramis aconsegueixen la victòria a la GALATZÓ HALF.

Més de 650 inscripcions entre les 2 curses

(Imatges a: Facebook Galatzó Trail Mallorca)

Toni Melis i Cristina Prats han aconseguit la victòria en l'edició 2021 de la Galatzó Trail en la carrera de 43 km i per tant, són els nous campions de Balears de Curses per muntanya en línia 2021. Damià Ramis i Amanda Martín ho han fet en la Galatzó Half (23 km).
La GALATZÓ TRAIL 2021 presentava 2 distàncies, Galatzó Legend, marató per muntanya de 43 km i prova valedora per al Campionat de Balears de Curses per muntanya de la FBME i la Galatzó Half, mitja marató per muntanya, de 23 km.
La carrera internacional per muntanya de Calvià s'ha celebrat aquest matí de diumenge a la Finca Pública de Galatzó. La competició, arbitrada per la Federació Balear de Muntanya i Escalada (FBME), comptava en aquesta ocasió amb més de 600 participants, sens dubte una gran dada, tenint en compte les circumstàncies en les quals se celebra en aquesta ocasió. Del total de persones inscrites, gairebé un 17% eren atletes internacionals.
La meteorologia ha acompanyat la celebració de la cursa, i no ha estat un obstacle per a què les més de 600 persones inscrites hagin pogut gaudir d'una gran prova de muntanya a la Finca de Galatzó.

GALATZÓ LEGEND
Més de 200 persones inscrites en aquesta espectacular i exigent cursa. L'objectiu, superar els 43 km en un terreny cent per cent de muntanya, amb un desnivell positiu de 2.325 m i 4.650 m de desnivell acumulat. El repte, partia a les 8.30 h des de la plaça de Sa Vinya des Capdellà, la porta d'entrada a un dels llocs més emblemàtics de la Serra de Tramuntana, la Finca de Galatzó, la zona en la qual transcorria la major part de la prova.
El primer obstacle muntanyenc a superar al matí era també el més exigent, l'emblemàtic Puig de Galatzó (1.027 metres). Una vegada coronat el primer cim, el més tècnic de la prova, iniciaven un pronunciat descens per a afrontar la segona ascensió important de la jornada, la que els portaria al cim de Sa Mola de s'Esclop (927 metres). A partir d'aquí, el recorregut continuava cap a les cases de la Finca de Galatzó, a pocs quilòmetres de la possessió se situava l'última ascensió exigent, la de Ses Planes. Una vegada completada la pujada, s'iniciava el descens cap al lloc de sortida i també la meta, situada en la Plaça de Sa Vinya del bell poble des Capdellà.
Resultats oficials GALATZÓ LEGEND 2021:
En la Galatzó Legend masculina, el triomf va ser per a Toni Melis Tous (04:31:22) del club Krupikets, que també es va proclamar campió de Balears de Curses per Muntanya en línia. En segona posició Pep Joan Serra (04:33:14), del club Atletisme Diaita, mentre que Hamal Villar Lázaro (04:33:49) del club Món Aventura va completar el pòdium .
El podium de la cursa va coincidir amb el del Campionat de Balears de Curses per muntanya en línia.
En la Galatzó Legend femenina, el triomf va ser per a la calvianera Cristina Prats Vidal (05:44:57) del club Mallorca Dalt de tot que a més es va proclamar campiona de Balears de Curses per muntanya en lína seguida de Lida Grimalt Fuste (05:46:49) del club C.E Palmarunners i de Cati Vives Vives (05:50:20) del club Xendenguets .
Igual que en la cursa masculina, el pòdium de la cursa va coincidir amb el del Campionat de Balears de Curses per muntanya en línia.

GALATZÓ HALF (23 KM)
La Galatzó Half, carrera de 23 km amb un desnivell positiu de 925 m, es va iniciar a les 9.30 h. Les més de 400 persones inscrites van partir des de la Plaça de Sa Vinya des Capdellà per a endinsar-se a la Finca de Galatzó. El recorregut, transcorria per alguns dels camins més espectaculars de la finca, arribant a punts destacats com el Comellar de ses Sínies, el Boal de ses Serveres, o Sa Coma d'en Vidal, des d'on s'iniciava el retorn cap a la línia de meta al poble des Capdellà.
En la Galatzó Half masculina el triomf va ser per a Damià Ramis Pons (01:35:48) del Team Brooks Trail Running, en segona posició va arrinar Erik Simkovics (01:48:09) del club OLC Wienerwald, mentre que Antoni Mir Pons (01:55:07) del club atletisme Diaita completar el poòdium .
En la Galatzó Half femenina, el triomf va ser per a Amanda Martín (02:07:27) del club MALIFT Mallorcatrail en segona posició Lauren Woodwiss (02:12:26) i Emma Stefansson (02:13:29) del club XC STHLM/POW va completar el pòdium.

Resultats complets
https://sportmaniacs.com/races/galatz-trail-2020#results

AGRAÏMENTS
Des de l'organització de Galatzó Trail s'agraeix a cadascuna de les persones inscrites en l'esdeveniment per la seva confiança en la cursa. També a l'equip de voluntariat, més de 100 en aquesta ocasió, que han ajudat a fer possible l'esdeveniment. Finalment, l'agraïment als cossos de protecció civil, policia local i equips sanitaris que han estat determinants per al bon desenvolupament de la prova.
PRÒXIM ANY
L'organització ha anunciat el retorn de la competició al 2022, serà el pròxim 13 de març de 2022. Les inscripcions es posaran a la venda en els pròxims dies a un preu especial d'inici.

L'ORGANITZACIÓ
Fundació Calvià 2004 i l'Ajuntament de Calvià, a través de l'Institut Calvianer d'Esports (ICE), amb la col·laboració de la Fundació Mallorca Turisme i l'Associació Hotelera de Peguera i Cala Fornells, organitzen aquest esdeveniment amb dos objectius:
Posar en valor un dels principals actius del patrimoni natural del municipi de Calvià mitjançant la realització d'un esdeveniment esportiu de primer nivell.
Oferir una proposta d'interès local, nacional i internacional que serveixi per atraure esportistes al municipi en temporada baixa.