Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calviā

Dilluns, 10 d'agost de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

INCREMENT DE LA VIGILÀNCIA PER CONCENTRACIONS DE JOVES A LES PLATGES DE MAGALUF I PALMANOVA

Els agents controlen que no hi hagi grups nombrosos que facin botellada

Els agents de Policia Local de Calvià constaten que molts de joves fan festa a les platges properes als locals d'oci de la costa de Calvià. Per aquest motiu han hagut d'actuar i dissoldre diversos grups que feien renou o no mantenien la distància social, sense que aquests joves hagin posat resistència. Donada la situació actual, els policies de Calvià paren especial atenció perquè a la nit no s'apleguin persones a les platges de Magaluf i Palmanova per ballar o fer botellada. Beure en espais públics pot suposar una sanció econòmica per infracció lleu que oscil•la entre els 100 € i els 3.000 €, i que ve marcada pel decret llei 11/2020 de 10 juliol on es recullen les disposicions per pal•liar els efectes de la crisi provocada per la Covid-19. Els esforços policials es concentren de manera especial a partir de les dues de la matinada.

També es duen a terme controls sobre l'hora de tancament dels locals d'oci, que ve marcada per decret del Govern de les Illes Balears. Aquest cap de setmana s'ha aixecat una acta a un establiment de Palmanova per incompliment d'horari, ja que a les dues i mitja de la matinada tenia obert. Igualment va passar a un local d'oci de Peguera que continuava obert a les 2:46 h de la matinada de dissabte. En referència als locals de la zona de Ramon de Montcada, a Santa Ponça, en la darrera setmana s'ha aixecat una acta a un establiment en el qual es permetia el ball i a un altre local una acta per motius de renou, ja que l'establiment tenia música i les portes obertes.

Els agents de Policia Local de Calvià continuen treballant en el seguiment a Punta Balena i carrers propers per comprovar que els locals continuen tancats. Així mateix hi ha controls d'aforaments en els establiments i de vigilància del compliment de les normes de prevenció del Covid-19, del turisme d'excessos i d'ordenances municipals. La normativa és àmpliament seguida pels negocis de Calvià, malgrat que els agents han hagut d'actuar de manera puntual.

D'altra banda, en la darrera setmana Policia Local de Calvià ha parat especial esment a l'ús del camp de futbol municipal de Son Caliu, on s'aplegaven joves del municipi que quedaven mitjançant un grup de WhatsApp per anar a jugar-hi sense comptar amb el permís pertinent. Avisats els jugadors de què no estava permès, s'ha mantingut la vigilància i el camp no s'ha tornat a emprar fora d'horari.