Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reuniķ de la Junta Local de Seguretat

Dimecres, 27 de setembre de 2017

LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ I GUÀRDIA CIVIL VALOREN POSITIVAMENT LA COORDINACIÓ DURANT LA CAMPANYA D'ESTIU

Han coincidit a valorar el descens de robatoris amb violència i la necessitat de fer feina conjuntament en tema de menors i xarxes de prostitució

A la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada avui dematí a l'Ajuntament de Calvià s'ha conclòs que la coordinació entre la Policia Local i la Guàrdia Civil ha donat com a resultat una major efectivitat que es tradueix en el descens del 22% dels delictes greus contra les persones i el doble de detencions durant aquesta temporada turística i en comparació al estiu de 2016. No obstant això, també hi ha hagut acord en la preocupació per l'increment de menors de Palma que van a Magaluf atrets per les ofertes d'alcohol i per les xarxes organitzades que exploten a dones per prostituir-les durant la temporada alta. En aquest sentit, s'organitzaran reunions monogràfiques per unir esforços i fer feina conjuntament per afrontar aquestes situacions.
La Junta Local de Seguretat ha comptat amb la participació del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; la delegada del Govern a les Illes Balears, Maria Salom; el director general d'emergències del Govern balear, Pere Perelló; el tinent de batle, Andreu Serra; el Coronel Cap de la Guàrdia Civil a Balears, Jaume Barceló; i el cap de la Policia local, Justino Trenas; al costat d'altres comandaments dels cossos de seguretat.
Tant la Policia Local de Calvià com la Guàrdia Civil han mostrat la seva voluntat de dirimir la problemàtica que genera l'entorn de Punta Balena durant els mesos de major ocupació turística a través de l'increment de la col·laboració. Els dos cossos de seguretat incrementaran la coordinació de manera formal vists els bons resultats i iniciaran a partir del mes que ve els preparatius per atendre la temporada turística de l'any que ve. La iniciativa del centre de coordinació d'esdeveniments, com la nit de Sant Joan, han estat positius pel que s'avançarà en aquest tipus de participacions.
Cal recordar que el mes d'agost, l'Ajuntament de Calvià va clausurar sis establiments situats a Punta Balena que es dedicaven principalment a l'explotació de dones que exercien la prostitució sota l'empara de llicències de bar o cafè concert. A més, la modificació de l'Ordenança d'estètica exterior també ha servit per posar fre al turisme d'excessos i gatera.
El consistori calvianer treballa amb la voluntat de reduir al màxim el turisme etílic. Per aquest motiu, reitera la necessitat que el Govern prengui mesures com la regulació del tot inclòs als hotels, perquè s'exclogui l'alcohol, o la prohibició als locals d'oci d'ofertes com els "dos per un", "happy hour" o barres lliures, a través de la modificació de normativa sanitària, en la línia de la restricció del consum de tabac.